Importul e necesar, la CEH

dragoi Conducerea Complexului Energetic Hunedoara spune că este absolut necesar importul de cărbune în condiţiile în care cele două termocentrale ard mii de tone de huilă pe zi, iar societăţile miniere din Valea Jiului nu pot asigura toată cantitatea necesară.

“Impotul de carbune a fost aprobat în cantitate de 40000de tone. Noi, divizia minieră facem eforturi să lucrăm în luna decembrie 24 de zile şi a asigura cărbunele necesar pentru cele două termocentrale. Cele două termocentrale vor da şi termoficare în Deva şi în Valea Jiului. Pe lângă producerea de energie electrică avem de asigurat şi termoficarea în Valea Jiului şi în municipiul Deva”, a declarat Nicolae Dragoi Director general adjunct Complexul Energetic Hunedoara.
Cele două termocentrale din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au nevoie de aproape 5000 de tone de cărbune pe zi, în timp ce divizia minieră şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului produc undeva la 4000 de tone de huilă zilnic.

Necesarul celor două termocentrale, cu un grup de funcţionare pa termocentrala Mintia şi un grup la Paroseni, este de 2700 de tone pe zi la Mintia şi 2200-2300 de tone pe zi la Paroseni. Complexul produce o medie de 4500-4600 de tone pe zi şi mai vin între 1600-2000 de tone de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului”, a mai spus sursa citata.
40.000 de mii de tone de cărbune vor fi importate în perioada imediat următoare de Complexul Energetic Hunedoara.



« (Știre anterioară)