Arhaic, concert în Peştera Bolii

arhaic Haiducii foclorului românesc, concert în Peştera Bolii. În ziua Sfântului Nicolae PeşBolii va răsuna în cadrul unui concert în premieră. O trupă profesionistă de folk, Arhaic, va concerta în caverne. Concertul este cu atât mai indeit cu cât trupa va cânta la anumite instrumente deosebite.

“Sambata in data de 6 decembrie chiar de Mos Nicolae la Pestera Boli vor fi doua evenimente. Cel mai important este concertul trupei Arhaic, o trupa profesionista de folc, de numita si Haiducii folcului romanesc. Aceasta trupa este formata din patru membri, comducatorul formatiei Nicolae Dobos a mai figurat si in alte trupe cunoscute cum ar fi Andante. Cei patru membri vor canta la instrumente de suflat, la orga electronica, chitara si percutie. Este un aspect deosebit pentru ca in repertoriul lor sunt folosite instrumente mai rare, cum ar fi cavalul, fluierul irlandez, toaca. Mai sunt denimiti haiducii si a cantecului durup, aceasta este exprimarea lor pentru ca durup vine de la durere. Daca ar fi sa caracterizam repertoriul lor as putea spune ca repertoriul lor este un filon care vine din lacrima, dorul si bucuria, integritatea poporului roman. Acest concert cade foarte bine in aceasta luna la pestera pentru ca este o luna cu nenumarate sarbatori arhaice si religioase pentru poporul roman. Repertoriul aceste trupe este exact pentru aceasta inlantuire de sarbatori. Al doilea eveniment ar fi ca cu acest prilej asociatia inaugureaza o noua scena de spectacol care este amplasata la intrarea in pestera si asigura o vizibilitate foarte buna pentru spectatori si in fundalul scenei se vad foarte bine formatiunile in peretii de calcar ai pesterei. Sambata la ora 12 de Mos Nicolae este un cadou al formatiei Arhaic fara niciun fel de pretentie financiara desi sunt cheltuieli sa vi de la Alexandria pana aici”,  a declarat Ovidiu Rizopol, reprezentant Asociaţia Petro Aqua.

În Peştera Bolii au mai avut loc de-a lungul timpului astfel de concerte, încă până acum aici nu a cântat niciu trupă de profesionişti.
“Ei ne-au contactat, au vazut pe internet imagini si filmari din pestera si au fost incantati de idea unui asemenea spectacol. Este primul concert de muzica folc in pestera desfasurat in formatie profesionista. Este o premiera dupa spectacolul Acapela si o piesa de teatru, acum o saptamana a avut loc concertul de muzica clasica a Liceului Sigismund Toduta din Deva si in data de 6 decembrie o noua premiera”, a mai spus sursa citată.
Oricine doreşte poate să ia parte la acest eveniment. Intrarea la peşteră în ziua concertului va fi gratuită.



« (Știre anterioară)