Fiul lui Dorina Pleşcan, şeful unei reţele de prostituţie

daniel plescan ridicat de diicot O reţea de prostituţie din Valea Jiului, condusă de fiul consilierului judeţean Dorina Pleşcan, a fost destructurată de ofiţerii BCCO împreună cu procurorii DIICOT.  Prostituatele ofereau servicii sexuale în locaţii selecte din zona Petroşaniului, iar printre clienţi ar fi fost şi profesori universitari, afacerişti, străini ori persoane din administraţie. Totodată proxeneţii au racolat şi minore pentru prostituţie spun procurorii.

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţerii BCCO Alba şi trupele speciale IGPR au descins, miercuri dimineaţă, la locuinţa consilierului judeţean UNPR, Dorina Pleşcan, din centrul municipiului Petroşani, dar şi în alte locaţii din zona Văii Jiului, vizat fiind fiul consilierei, Daniel Ovidiu Pleşcan. Potrivit procurorilor tânărul conducea o reţea de prostituţie din care făceau parte studente la Universitatea Petroşani ori alte tinere din Valea Jiului şi care ofereau plăceri contra cost. Partidele de amor plătit se derulau doar în locaţii selecte, cabane de lux situate în zona Staţiunii Parâng, în Defileul Jiului ori pe raza Aninoasei, iar clienţii erau racolaţi cu ajutorul unor recepţioneri, a unor taximetrişti dar şi al unei tinere, Mihaela, poreclită „Creaţa” din Vulcan. Aceasta era proxenetă şi prostituată în acelaşi timp. „Mihaela era sunată de Delia (n.r. recepţioneră la un hotel) şi îi spunea la ce cameră să meargă pentru clientul racolat sau unde să plaseze prostituate. Un alt ospătar la un local select de la marginea Petroşaniului, Alin, racola şi el clienţi pentru grupare dar şi fete dispuse să se prostitueze”, spun surse de încredere. „La data de 3 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara au efectuat o percheziţie domiciliară în Municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara. Vor fi puse în aplicare 4 mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracțional organizat”, arată procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Plăceri pentru promovarea examenelor

De acest dosar este legat şi numele unui profesor universitar din Petroşani, dar acesta are numai calitate de martor. În schimb, aceleaşi surse spun că, Mihaela „Creaţa”, era studentă şi ar fi promis şi oferit servicii sexuale unor cadre didactice universitare pentru a fi ajutată la şcoală, la examene. Ofiţerii BCCO Alba au ridicat în urma percheziţiei de ieri, de la locuinţa lui Daniel Ovidiu Pleşcan un calculator, iar tânărul împreună cu alţi complici au fost duşi la audieri la sediul DIICOT Hunedoara din Deva.

Cercetări extinse

Dosarul de prostituţie şi proxenetism va fi extins însă, iar la audieri ca martori ori chiar suspecţi, vor fi chemaţi şi clienţi ai prostituatelor din gruparea care ar fi fost coordonată de Daniel Ovidiu Pleşcan. „Nu vorbim doar de fete majore ci posibil şi de minore. Foarte posibil să fie citaţi ştabi, politicieni, oameni din administrativ, care au luat parte la shwo-uri. Situaţia se complică în cazul în care se dovedeşte că era vorba şi de minore ce practicau prostituţia, iar cei care au întreţinut partide de amor cu ele pot fi puşi sub acuzare pentru act sexual cu un minor”, mai spun sursele noastre.
„Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie – decembrie a.c., membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare de pe Valea Jiului. O parte din banii obţinuți din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiți de membrii grupării. La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara vor fi conduse 15 persoane, pentru audieri”, se mai arată în comunicatul DIICOT.
Dosarul instrumentat de ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate şi procurorii DIICOT este abia la început, iar toţi cei suspectaţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Pe de altă parte fiul consilierului judeţean, Dorina Pleşcan, nu este la prima întâlnire cu oamenii legii. În urmă cu circa un an a fost implicat într-o bătaie la un club din Petroşani şi a ajuns la Poliţia Petroşani, unde, la rândul lui a acuzat că a fost agresat de oamenii legii.