Sezonul alb în Straja

staja Condiţii perfecte pentru sezonul de schi. Staţiunea montană Straja s-a albit. Stratul de zăpadă măsoară câţiva centimetri, iar turiştii sunt aşteptaţi să îşi petreacă weekend-urile la munte. Edilii locali spun că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca sezonul să fie unul reuşit.

“Telegondola merge, totul este perfect în Straja”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă.
Investiţia din Straja prevede pârtii, telescaune, telegondolă, tra­seu de mountain bike, structură admi­nistrativă pentru ban­că şi Salvamont, sală de sport, tunuri de zăpadă. De precizat că, pentru lucrările din Staţiuena Straja, edilii din Lupeni – daţi la rândul lor în judecată de constructor – încearcă în instanţă să recupereze sumele cheltuite pentru dezvoltarea domeniului schiabil. Au chemat la bară Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Erconomiei, Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, precum şi Autoritatea Naţională pentru Turism. Sunt cel puţin 4 dosare în care Primăria Lupeni are fie calitatea de pârât, reclamant fiind constructorul proiectului, în timp ce instituţiile guvernamentale sunt chemate în garanţie, fie chiar municipiul Lupeni – prin primar a făcut reclamaţia împotriva ministerelor menţionate.  Potrivit datelor oficiale, pentru domeniul schiabil din Straja, Primăria Lupeni are de încasat aproape 50 de milioane de lei de la Guvern, bani pe care trebuie să îi achite firmelor intrate în asociere – Acomin şi Termogaz Company – care au executat lucrări. Staţiunea Straja este cuprinsă într-un amplu program de dezvoltare, respectiv „Schi în România”, în valoare de  45 de milioane de euro, fără TVA.

În staţiunea montană Straja s-au realizat mai multe investiţii pentru a atrage cât mai mulţi turişti şi pentru a dezvolta zona.