Ziua Internaţională a Persoanelor cu dizabilităţi sărbătorită şi la CIA Petrila

10847309_307224696152454_2789759244884609059_o Ziua de 3 Decembrie a fost proclamată în anul 1992 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite ca Zi Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi .

În fiecare an DGASPC Hunedoara celebrează această zi organizând o serie de evenimente menite să contribuie la creşterea gradului de toleranţă al cetăţenilor faţă de persoanele cu dizabilităţi.

La Petrila începând cu anul 2006 s-a creat o tradiţie in ceea ce priveşte importanţa zilei şi este sărbătorită cum se cuvine şi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Petrila sau Azilul de Bătrâni aşa cum este cunoscută instituţia în popor.

În această zi specială „bunicuţii”,căci aşa îi alintă şeful centrului Doru Codrea, au primit cu inimile deschise vizita copiilor de la Şcoala Generală NR 5 Petrila şi a celor de la Oragnizaţia „Salvaţi Copiii” Filiala Hunedoara.

Din inimile lor calde micuţii au cântat pentru „bunicuţi” colinde şi cântece patriotice şi au dansat jocuri populare, amintind tuturor că în piepturile noastre bate o inimă de român. La finalul momentului copiii au împărţit daruri oaspeţilor, aducând un zâmbet larg pe faţa „bunicilor” şi o lacrimă în ochi pentru cei care au asistat la eveniment.

„Doresc să le mulţumesc partenerilor deja tradiţionali ai manifestărilor organizate cu ocazia zilei de 3 Decembrie: Şcoala Generală Nr 5 Petrila – structură a Colegiului Tehnic Constantin Brâncuşi prin doamnele învăţătoare Doda Ana, Raluca Rebendics şi Kamenicziky Ligia şi domnlui învăţător Doda Iulian. Organizaţiei Salvaţi Copiii Filiala Hunedoara – Petrila şi Şcolii IG Duca Petrşani prin elevii coordonaţi de prof. Hoarcă Codrea Alina Loredana”, a declarat Doru Codrea, şeful centrului.

Din motive obiective, elevii Şcolii IG Duca Petroşani nu au putut participa la eveniment aşa cum au făctu-o în anii anteriori însă promit ca la anul să nu mai lipsească.

Faptele acestor copii coordonaţi de părinţi şi dascăli inimoşi ne asigură că în lume există oameni buni pentru care „iubirea de aproape” nu este doar o vorbă.