Guvernul a lansat în dezbatere publică Strategia Energetică a României

Departamentul pentru Energie din cadrul Ministeruzlui Economiei a finalizat viitoarea Strategie Energetică a României. Documentul a fost transmis, în primă fază, tuturor liderilor formaţiunilor politice din România pentru analiză, urmând ca începând de astăzi, dpcumentul să fie disponibil tuturor celor interesaţi, spre dezbaterea publică.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu,  apreciază că documentul elaborat fără costuri, fără consultanți externi, doar cu resurse umane proprii prezintă o radiografie a stării sistemului energetic românesc, o radiografie a angajamentelor asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene, prin acordurile internaționale.

Ministrul Energie spune că, după feed-back-ul dezbateriolor publice pe tema documentului, ministerul urmează să lucreze la etapa finală a proiectului, etapa în care vor fi prezentate scenariile de dezvoltare și politicile pe care România urmează să le implementeze în următorii 20 de ani.

Specialiştii din industria energetică a Văii Jiului speră ca, de data aceasta, documentul să cuprindă şi cerinţa oamenilor din Valea Jiului şi anume cea referitoare la declararea huilei drept resursă strategică de inters naţional.