Spiritul cenaclului de folk renaşte cu succes la Vulcan !

castigatorii matrelui premiuÎncă de anul trecut, două profesoare curajoase de la Şcoala gimnazială nr. 5 Vulcan (Dana Tacea) şi Şcoala generală Avram Stanca din Petroşani (Elisabeta Rovinar) şi-au propus să ia pulsul unei noi generaţii de tineri faţă de muzica folk, un fenomen muzical care a marcat ultimele decenii ale secolului trecut în România. Succesul primei ediţii a festivalului de folk „Te salut generaţie-n blugi !” de la Vulcan, festival dedicat memoriei poetului Adrian Păunescu a demonstrat că folkul este un gen muzical viu şi pentru noile generaţii de tineri.

Pornind de la această concluzie, ediţia a doua a festivalului de folk de la Vulcan, dublată de un la fel de inedit concurs de recitare de poezie, a venit ca un eveniment firesc, dar de o amploare mult mai mare. Anul acesta, festivalul de folk de la Vulcan a devenit festival judeţean şi mai bine de 30 de concurenţi s-au aliniat la startul concursului muzical de la Vulcan.

Găzduit de elegantă sală de spectacole a Cinematorgrafului din Vulcan, Festrivalul de folk „Te salut generaţie-n blugi !” s-a bucurat nu doar de o participare în concurs foarte mare, ci şi de o sală plină până la refuz (cam aşa cum se întâmpla pe vremuri la spectacolele Cenaclului „Flacăra”) de un public dornic să asculte poezie românească de calitate şi muzică live de cea mai înaltă ţiunută. „Este ceva extraordinar ceea ce vedem astăzi la Vulcan. Mă bucur nespus că acest gen de muzică este apreciat de tineri, dar şi mai mult mă bucur când văd că tinerii din oraşul nostru, din Valea Jiului şi din judeţul nostru, au atât de mult talent şi sunt capabili să ne impresioneze ca nişte artişti de cea mai înaltă clasă”, a remarcat şi Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, prezent la spectacol.

Un juriu condus de apreciatul solist de folk clujean Ionuţ Mangu (el însuşi surprins de talentul copiilor şi tinerilor din Valea Jiului), din care au mai făcut parte cei mai cunoscuţi solişti de folk din Valea Jiului (Cătălin Stepa şi Florin Pauol Camen), actorul Mihai Sima de la Teatrul din Petroşani şi profesorul Cosmina Tudoran au avut o misiune extrem de grea în evaluarea concurenţilor. La capătul unei dificile, dar corecte, jurizări, câştigătorii ediţeii a II-a a festivalului „Te salut generaţie-n blugi” de la Vulcan au fost desemnaţi următorii:

SECŢIUNEA RECITARE POEZIE

PREMIUL I: ȘCHIOPU ANDREI

PREMIUL II: PLEȘAN RALUCA

PREMIUL III:  COMAN  GEORGIANA și GHIRĂU  BOGDAN

MENȚIUNI:  CONDURAT  ALEXANDRU

CRISTIȘOR  ANDRA

ȘTEFOI  ANDREEA

 

SECȚIUNEA INTERPRETARE FOLK –INDIVIDUAL – CLASELE PRIMARE:

PREMIUL I : DONISĂ  LUMINIȚA  ELENA

PREMIUL II: GHIURA  DIANA

PREMIUL III: MARICA  MIHNEA  DANIEL

MENȚIUNE:  SCREDEANU  MARA

 

SECȚIUNEA INTERPRETARE FOLK –INDIVIDUAL – GIMNAZIU

PREMIUL I: NICOLA RALUCA

PREMIUL II: ION RALUCA

PREMIUL III: BARBU RĂZVAN

MENȚIUNI:  MARCIUC EMANUEL

GURLUP  MARIAN

MARIUȚAC  GABRIELA

HORVATH ADELINA

 

SECȚIUNEA INTERPRETARE FOLK –INDIVIDUAL – LICEU

PREMIUL I: BĂDĂRĂU RAHELA

PREMIUL II: EKART  BIANCA

PREMIUL III: FIERARU  LOREDANA

MENȚIUNI:  GHIURA LAVINIA

ȘTEFAN ADRIANA

STOICA ALICE

LEȘ PAULA

 

SECȚIUNEA a III-a

SECȚIUNEA INTERPRETARE FOLK – GRUPURI -GIMNAZIU

PREMIUL I: ROTARU  DARIA și TROFIN PAUL

PREMIUL II : DOBRE DALIA și ANGHEL RAUL

PREMIUL III : HORVATH ADELINA și MARIUȚAC  GABRIELA

MENȚIUNE: BERCHI LARISA și DOLCU ALEXANDRA

 

SECȚIUNEA INTERPRETARE FOLK – GRUPURI -LICEU

PREMIUL I :  BLANCA  MARICA  și GHERGHE  ALIN

PREMII  SPECIALE:

CEA MAI BUNĂ VOCE: BLANCA  MARICA

CEL MAI BUN CHITARIST : TACEA CĂLIN

MARELE PREMIU AL FESTIVALULUI

CIOACĂ MARINA și TACEA CĂLIN