Întâlnire de gradul zero la sediul Apa Serv Valea Jiului cu toți factorii de decizie privind ajustarea prețului apei

La sediul Apa Serv Valea Jiului a avut loc astăzi o întâlnire de lucru între conducerea executivă a operatorului l20141208_120542ocal de apă și canalizare din Valea Jiului, membrii Consiliului de Administrație al societății și reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Apa Valea Jiului.

Din păcate, deși principala temă de discuție a acestei întâlniri viza adoptarea unor soluții privind situația creată de nerespectarea programului tarifar din contractul de finanțare al proiectulu  privind „Extinderea și modrnizarea rețelelor de apă și canalizare„ din Valea Jiului – Etapa I, niciunul dintre primarii Văii Jiului nu a fost prezent la această ședință.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram spune că decizia pe care primarii trebuie să o adopte față de situația creată este una extrem de importantă pentru Valea Jiului. ”Am informat reprezentanții autorităților publice locale despre atenționarea pe care ne-au făcut-o finanțatorii proiectelor europene privind nerespectarea, în ultimii 4 ani, a Planului de tarifare a serviciilor Apa Serv asumat prin cotract și acum trebuie să dăm explicațiile necesare. Așa cum am spus în repetate rânduri, acest Plan tarifar prevedea o ajustare anuală a tarifului de operare pentru serviciile Apa Serv, în fiecare an, cu rata inflației. Acest lucru nu s-a făcut și acum ne aflăm în fața situației în care, avem de ales între aplicarea retroactivă a ajustărilor cu inflația pentru ultimii 4 ani sau rambursarea integrală de către Primării și Consiliul județean a celor 40 de milioane de euro pe care i-am primit până acum. În plus, există și riscul ca etapa a II-a a acestui proiect să nu mai primească finanțarea. O astfel de decizie este evident că trebuie asumată de primarii Văii Jiului ”, a declarat Costel Avram.

Directorul Apa Serv spune că, în vederea discutării acestei probleme și adoptării unei decizii, a convocat o nouă întâlnire, programată pentru finalul acestei săptămâni, când Costel Avram speră că primarii Văii Jiului vor răspunde cu responsabilitate invitației, astfel încât situația să fie discutată și decizia care va fi luată să fie una unanimă.

 

Tiberiu VINȚAN

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »