Demisie la vârful Consiliului Judeţean

Tiberiu Balint a părăsit fotoliul de vicepreşedinte pentru a-şi „dovedi nevinovăţia”

02-tiberiu-balint-sedinta-consiliu-judetean_32Implicat într-un scandal de corupţie instrumentat de DNA, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, a anunţat, luni, că demisionează din postul administrativ.

Tiberiu Balint motivează că nu vrea să existe suspiciuni că ar influenţa ancheta şi vrea să-şi dovedească nevinovăţia. „În urma evenimentelor neplăcute în care am fost implicat în ultimele zile şi pentru a-mi putea dovedi nevinovăţia fără a exista suspiciuni că pot influenţa în mod negativ ancheta care este în curs, am decis ca începând cu data de 11.12.2014 să demisionez din funcţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean cât şi din funcţia de consilier judeţean ales”, a precizat Tiberiu Balint într-un comunicat de presă.

Tiberiu Balint este cercetat, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ şi alţi trei oameni de afaceri, într-un dosar care vizează infracţiuni de spălare de bani, luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Un dosar “greu”

 În data de 3 decembrie, procurorii anticorupţie i-au dus la audieri pe preşedintele CJH, pe vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, precum şi cei trei oameni de afaceri, pentru ac mai apoi să fie emisă ordonanţă de reţinere pe 24 de ore pe numele acesora, în timp ce DNA a formulat şi cerere de arestare preventivă a lor pe 30 de zile, judecată la Tribunalul Alba. Magistraţii au respins, însă, cererea, dar DNA a atacat soluţia magistraţilor. Dosarul s-a conturat după ce, în data de 7 noiembrie, procurorii DNA au descins la Consiliul Județean Hunedoara, dar și la domiciliul lui Moloț, într-un caz de corupție. Ulterior, procurorii DNA Alba au extins urmărirea penală pe numele președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț, pentru săvârșirea unor fapte de corupție în legătură cu acordarea unor contracte din bani publici.  Mircea Moloț este urmărit penal pentru trafic de influență în formă continuată, luare de mită, infracțiunea de fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; spălare de bani în forma instigării, deținerea fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat. Dosarul îl vizează și pe vicepreședintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, care are calitatea de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani în forma instigării, în timp ce oamenii de afaceri ar fi implicaţi direct în aceste afaceri cu bani publici.