Procesul minorului care a vandalizat zeci de maxi-taxi-uri a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia

Adolescentul care a vandalizat zeci de microbuze şi taxiuri este judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, după ce complicele lui a atacat cu apel sentinţa pronunţată de Judecătoria Petroşani.

În total, Adrian Căldărar este acuzat de peste 50 de infracţiuni, însă în prima fază a fost condamnat de Judecătoria Petroşani peste 26 de fapte penale. Magistraţii de la Petroşani au decis aplicarea măsurii educative a supravegherii, pe o durată de 6(şase) luni, cu un termen de încercare, dar şi plata unor daune de mii de lei în solidar cu complicele lui, Horaţiu Oneasă. Pentru că este deja major, Oneasă a fost trimis direct la închisoare, pentru cinci ani, în condiţiile în care mai avea o pedeapsă anterioară, însă a atacat sentinţa cu apel, care se judecă la Alba Iulia. La primul termen, judecătorii au aprobat amânarea cauzei şi au foxat un nou termen, pentru data de 15 ianuarie. Adrian Sorin Căldărar a fost trimis în judecată pentru zeci de infracţiuni de furt calificat şi tentativă la furt calificat. Alături de el răspunde penal şi Horaţiu Oneasă pentru infracţiunile de complicitate la furt califica şi complicitate la tentativă de furt calificat.

Căldărar are numai 16 ani, dar un palmares infracţional extrem de bogat. În luna mai, hoţul – minor a fost arestat prevenitv, după ce poliţiştii au decis iniţial să-l cerceteze în stare de libertate. Numai că tânărul nu s-a potolit nici după ce a fost descoperit, ci am mai dat câteva spargeri după tiparul deja cunoscut. Potrivit poliţiştilor, care au reuşit identificarea şi prinderea lui, Adrian Căldărar a folosit mereu acelaşi mod de operare – spargerea geamului lateral – şi a sustras din autovehicule diferite bunuri, respectiv staţii de emisie-recepţie, radio CD-uri, truse de scule sau diverse sume de bani. Luni în şir, şoferii de pe maxi – taxiuri sau taxiuri au fost disperaţi şi se temeau să-şi mai ales microbuzele în parcări, de teamă să nu fie vandalizate. Toţi aceştia sunt acum constituiţi ca părţi civile în proces.

De precizat că atât Căldărar, cât şi Oneasă mai sunt judecaţi într-un dosar similar, ajuns pe rolul instanţei de judecată din Petroşani la finele lunii septembrie, şi care are termen tot in data de 15 ianuarie.

 



« (Știre anterioară)