Blocaţi ore în şir de copacii prăbuşiţi pe calea ferată

 

tren-blocat-zapadaCălătorii din două trenuri Inter Regio care tranzitau Valea Jiului au rămas blocaţi ore în şir în gări după ce liniile de cale ferată au fost afectate de copacii prăbuşiţi sub greutatea zăpezii.

Trenurile au fost oprite marţi seara, în staţiile CFR de la Băniţa şi Merişor, şi au plecat abia spre orele dimineţii. Este vorba despre trenul Inter Regio 1023, București-Cluj, compus din 6 vagoane, respectiv trenul Inter Regio 1022, Arad-Constanța. în total, aproximativ 140 de persoane s-au văzut nevoite să îşi întrerupă călătoria aproximativ 6 ore, până miercuri dimineaţa, la ora 5.00, când liniile de cale ferată au fost degajate. “Pentru degajarea liniilor de cale ferată au intervenit cei de la Trafic Feroviar şi nu au avut nevoie de ajutorul nostru”, a declarat căpitan Anemona Doda, ofiţer Informare şi Relaţii  Publice în cadrul ISU Hunedoara.

Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit de pe urma acestui incident.

Probleme cu întârzierile au avut şi trenul Regio 2023, care circulă pe ruta Târgu Jiu-Timișoara, care a rămas în Gara Petroşani, precum şi trenul Regio 2701, Petroșani Deva, care a plecat cu aproape o oră şi jumătate întârziere.