Distribuirea alimentelor europene la Petroşani începe luni

1600 de cutii cu alimente au sosit la Petroşani, în cadrul programului de asistenţă socială derulat de Uniunea Europeană pentru combaterea sărăciei. Distribuirea alimentelor europene va începe la Petroşani, luni, 15 decembrie, începând cu ora 8.30. Fiecare beneficiar va primi câte două cutii cu alimente europene.

 

“În aceste zile, am primit 1600 de cutii de alimente. Fiecare cutie conţine făină albă – trei kilograme, mălai – trei kilograme, paste făinoase – o pungă, ulei – doi litri, zahăr – două kilograme, conserve de carne de porc – patru bucăţi, conserve de carne de vită în suc propriu – trei bucăţi, conserve de pateu de ficat – cinci bucăţi. Acest conţinut este standard pentru fiecare cutie, dar fiecare persoană eligibilă va primi câte două cutii de alşimente. Pentru că zilele uzrmătoare aşteptăm încă un tir cu alimente pentru care trebuie să facem recepţia, vom începe să distribuim către populaţie acete pachete începând de luni, 15 decembrie, de la ora 8,30. Primii beneficiarti pe care îi aşteptăm să-şi ridice pachetele cu alimente sunt pensionarii”,  a declarat Cristina Mraz, director executiv DLAS Petroşani.

 

Câţiva beneficiari ai ajutoarelor sociale au ajutat la descărcarea pachetelor comunitare, dar după ce au aflat cantitatea de cre vor beneficia s-au declarat nemulţumiţi. “Să ne dea mai multe alimente pentru că este sărăcie, să ne dea mai mulţi bani şi alimente mai multe pentru că nu putem să trăim doar cu aceste alimente o lună de zile”,  a spus un beneficiar.

 

În schimb alţii se bucură şi pentru puţin. “Ne ajută foarte mult aceste alimente. Sunt foarte bune mai ales că vin sărbătorile şi o să ne ajungă o perioadă acceptabilă de timp”,  ne spune un alt beneficiar al alimentelor europene.

 

O noutate în acest an este faptul că de aceste pachete comunitare beneficiază atât şomerii ale căror venituri sunt de până la 400 de lei inclusiv, dar şi pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei. Tot în categoria beneficiarilor se încadrează şi persoanele cu handicap grav şi accentuat.