Piata RCA-ului una falsa. Se cere modificarea legii asigurarilor

media-141820508849957500Comisia de buget din Camera Deputatilor il audiaza miercuri pe presedintele ASF Misu Negritoiu in privinta costurilor politelor RCA.

In cadrul dezbaterilor deputatul Vasile Horga (PNL) a declarat ca problemele costurilor RCA vine din cauza faptului ca „este o piata falsa”, in parte pentru ca aceste polite sunt obligatorii. Acesta considera ca toate problemele apar de fapt din cauza legii defectuoase.

„Pana si sanctiunile din acea lege sunt total disproportionate. Intre o persoana care nu plateste polita si cel care nu despagubeste diferenta este mica. Este nevoie de revizuirea legii 136/1995, sa o aducem la standardele europene, astfel incat cetateanul sa fie beneficiarul net al acestor masuri.

Nu trebuie sa il facem pe acel tanar sa se considere inferior, marginalizat in societate cand toti putem avea probleme in trafic. Trebuie sa avem niste indicatori in care sa se incadreze societatile de asigurari. Sa evitam spolierea unor cetateni. (…) Nu ne aliniem si cu castigurile cetatenilor romani. Eu voi propune ca in cel mai scurt timp sa avem o reglementare clara in domeniul politelor civile RCA”, a spus deputatul PNL in cadrul audierilor din Comisie.

Sursa:stiripesurse.ro



« (Știre anterioară)