Pe banii alegătorilor, deputaţii au vizitat mapamondul într-un singur an

bogdan_timpau_hunedoaraAu văzut toată lumea pe banii alegătorilor. Aleşii românilor s-au plimbat anul acesta cât alţii o fac într-o viaţă de om. Din datele economice ale Camerei Deputaţilor, doar în cursul acestui an au avut loc sute de deplasări externe. Din România în Alaska, Washington, Dubai sau Finlanda, toate acestea au fost pe bani publici.

Teme dintre cele mai diverse

Temele abordate în cadrul acetsor întruniri externe au fost dintre cele mai diverse. De la grupuri de rugăciune, la strategii de siguranţă naţională sau energetică, discriminarea între sexe, toate acestea şi nu numai au fost abordate de parlamentarii plimbăreţi.

Datele centralizate de Camera Deputaţilor sunt actualizate până în luna octombrie. În ceea ce îi priveşte pe deputaţi cel mai plimbăreţ parlamentar hunedorean a fost Bogdan Radu Ţâmpau. Acesta a fost în mai multe deplasări externe.

În luna iunie deputatul Ţâmpau s-a aflat în Atena unde a participat la comisia organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii ale parlamentelor Uniunii Europene. Ţâmpau a fost chiar preşedintele delegaţiei, iar în raportul de deplasare acesta arată că premierul elen a arătat că în cadrul preşedinţiei au fost finalizate 67 de propuneri legislative şi au fost adoptate dócilmente politice importante cu privire la securitatea şi bunăstarea cetăţenilor europeni.

Aceeaşi temă, altă locaţie

O întâlnire pe aceeaşi temă a avut loc în perioada 17-18 iulie la Roma. Discuţiile au fot pe tema privind participarea delegaţiei Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, la reuniunea preşedinţilor Conferinţei organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii ale parlamentelor Uniunii Europene – COS AC. Preşedintele delegaţiie a fost tot deputatul hunedorean Bogdan Ţâmpău.

Altă vizită în Danemarca

Deputatul hunedorean a mai efectuat o vizită în Danemarca. Vizita a fost organizată la iniţiativa Ambasadei României, avându-se în vedere sistemul performant de examinare parlamentară din Danemarca, rolul important al parlamentului naţional în participarea ţării la adoptarea deciziilor Uniunii Europene, precum şi nivelul ridicat de implicare a Comisiei pentru afaceri europene în dezbaterea legitimităţii democratice şi creşterii rolului parlamentelor naţionale în procesul decizional din Uniune.

Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor a fost reprezentată de deputat Vasile-Cătălin DRĂGUŞANU, vicepreşedintele comisiei şi deputat Bogdan Radu ŢÎMPĂU.

Nistor în Finlanda

198792_129368730487730_7749017_n În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2014, domnul Valeriu Ştefan Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a efectuat o vizită oficială la Helsinki, împreună cu o delegaţie parlamentară, la invitaţia domnului Eero Heináluoma, preşedintele Parlamentului finlandez. Vizita a constituit o nouă etapă în aprofundarea dialogului parlamentar bilateral dintre cele două foruri legislative şi a adus în discuţie teme de actualitate aflate atât pe agendele naţionale ale celor două părţi, cât şi pe cea europeană, cum ar fi: cooperarea politică şi economică româno-finlandeză, dialogul interparlamentar, colaborarea în cadrul UE, vecinătatea estică.