Sărbători după gratii pentru Alin Simota

simotaJudecătorii de la Tribunalul Hunedoara au decis prelungirea măsurii arestului preventiv pentru omul de afaceri Alin Simota.

Alin Simota este judecat în mai multe dosare pentru evaziune fiscală, conflict de interese şi pentru constituire de grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate, cămătărie, trafic de persoane, toate în formă continuată. În această cauză, aflată pe rolul Tribunalului Hunedoara, Simota a stat în arest preventiv aproape un an. Ulterior, măsura a fost înlpcuită cu cea a arestului la domiciliu, dublată de un alt arest al domiciliu într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de procurorii DIICOT.

Măsura arestului la domiciliu a fost, însă, revocată, după ce s-a constatat că a încălcat obligaţiile impuse, iar la finalul lunii speptembrie a ajuns din nou după gratii, ca urmare a uni decizii pronunţate de Curtea de Apel Alba Iulia, care  a admis contestaţia DIICOT.

Cererea de prelungire a arestului preventiv a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Alba în data de 16 decembrie, iar miercuri judecătorii au admis-o.