Pe principiul capul lui Moţoc vrem. Se decide dacă directorii CEH rămân în funcţie

Petre NicaPică sau nu capete. Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara va avea loc astăzi la Bucureşti la sediul Departamentului pentru Energie. După protestele de săptămâna trecută, minerii au cerut demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara, iar în urma protocolului semnat la acel moment s-a decis ca această problemă să fie luată în discuţie în prima şedinţă de CA. Astfel, liderii de sindicat cer în continuare “capetele” directorilor CEH.

“Cu siguranţă da, cei care au condus au demonstrat ce era de demonstrat. Programul de eficientizare al societăţii este unul care de fiecare dată când este prezentat se dovedeşte a fi acelaşi, mai puţin data la care a fost redactat. În conditile în care programul de eficientizare vine cu lucruri care nu au nicio şansă să fie puse în practică, considerăm că echipa manageriala a Complexului Energetic Hunedoara nu face decât să continue să mintă faţă de nişte lucruri extreme de serioase pentru Complexul Energetic Hunedoara”,  a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Conducerea CEH a întocmit noul plan de eficientizare. Acesta este unul bazat pe planuri destul de îndepărtate.

“Planul conţine undeva la 70 de pagini, îl voi citi cu atenţie dar din lecturarea lui se revine cu acele proiecte de parcuri fotovoltaice, microhidrocentrale, grupuri care să producă energie electrică arzând gunoiul din mai multre judeţe care este greu de crezut că vor putea fi finanţate de către Complexul Energetic Hunedoara. Nu exclude huila dar vin lângă producţia de energie pe bază de carbine cu o idée, nu rea, dar imposibil de aplicat, de a adăuga o producţie de energie electrică mai ieftin produsă”,  a mai subliniat sursa citată.

Din planul de eficientizare nu este exclusă nici procedura de retehnologizare a unităţilor miniere sau cea de modernizare a celor două termocentrale.