Un jurnalist din Valea Jiului îi solicită sprijin lui Klaus Iohannis pentru salvarea regiunii

leilaRedactorul şef al publicaţiei “Vocea Văii Jiului” i-a adresat noului preşedinte al României, Klaus Iohannis, o scrisoare deschisă în care îl informează asupra realităţilor prezente din Valea Jiului solicitându-i să intervină instituţional pentru salvarea Văii Jiului de la un deznodământ apocaliptic.

“Ne adresăm Dumneavoastră cu încrederea în ”lucrul bine făcut”, noi toţi cei care v-am ales ca să ne reprezentaţi cu mândria ”lucrului bine făcut” în actuala administraţie prezidenţială şi, din suflet vă rugăm, să vă aplecaţi asupra problematicii economico-sociale din zona Văii Jiului. Domnule preşedinte, salvaţi Valea Jiului de la dezastru”, scrie Leila Osman în scrisoarea adresată Preşedintelui României.

Jurnalista face o descriere amănunţită a situaţiei în care se regăseşte în prezent Valea Jiului, dar prezintă şi câteva din “punctele tari“ ale acestei regiuni. “Poate că a sosit ceasul să spunem că Valea Jiului (care pe nedrept este marginalizată de 25 de ani încoace și poartă pe umeri
stigmatul mineriadelor – vă reamintim că minerii au venit prima dată la București în 28-29 ianuarie 1990, la apelul lansat de Ion Iliescu, pentru a opri conflictul dintre FSN și opoziția politică, ulterior nu a mai recunoscut nimeni, nimic!) merită să fie reconsiderată și să-și găsească locul în România lucrului bine făcut. Cu speranța că vă veţi apleca asupra problemelor economico-sociale ale Văii Jiului, vă mulţumim“, încheie Leila Osman scrisoarea către Preşedintele României.