În Ajunul Crăciunului

Au dus un strop de speranță pentru o mamă și pruncul ei

10877503_800539563315493_333802750_nA avut o viață plină de greutăți dar a sperat că viitorul va fi mai bun și s-a luptat din răsputeri să-și schimbe soarta. Cel alături de care a visat la o viață mai bună, a profitat de ea și a lăsat-o să se descurce singură. Trei oameni cu suflet, Mariana Popa (PSD), Lavinia Grigoriu (președinte TSD Petroșani) și medicul Octavian Popescu, s-au gândit să întindă o mână tinerei și băiețelului ei de numai un an. 

Aceasta este povestea tristă a unei mame din cartierul Aeroport – Petroșani, care a crescut la casa de copii și care se luptă din răsputeri, acum, ca pruncul ei să nu aibă soarta crudă pe care ea a avut-o. Loredana (35 de ani) a trăit până în urmă cu circa doi ani de zile o poveste de iubire cu un bărbat și a crezut cu tărie că împreună cu el viața ei se va schimba. Încrederea avea să-i fie încă o dată zdruncinată. A rămas însărcinată și cel care credea că o să fie un tată iubitor a dat bir cu fugiții imediat iar tânăra, încă o dată, a rămas să se descurce singură cu băiețelul care avea să se nască. Nu regretă nicio clipă că l-a avut pe Gabriel, este cel mai bun lucru din viața ei plină de griji recunoaște femeia, însă fără un sprijin abia reușește să răzbească în fiecare zi. Tinerei, obișnuită ca nimeni să nu-i întindă o mână, îi este greu să ceară ajutor și se descurcă cu cei 200 de lei din alocația lui Gabriel. Muncește cu ziua, într-un oraș plin de șomeri îi este greu să-și găsească un serviciu stabil. Acum, în Ajun de Crăciun, și-a făcut curaj să ceară un sprijin, nu pentru ea ci pentru Gabriel, pentru că ar vrea ca micuțul să simtă bucuria sfintelor sărbători. Strigătul ei nu a rămas fără răspuns, iar o voluntară, căreia tânăra i-a cerut ajutorul, și-a mobilizat mai mulți prieteni pentru a o ajuta pe Loredana, dar mai ales pe Gabriel.

Mesajul  emoționant al mamei

Mariana Popa, cea care activează în asociația de voluntari și care a primit mesajul Loredanei, spune că a fost profund impresionată de bunul simț al tinerei și tulburată de mesajul prin care cerea, rușinată, un mic ajutor. ”Dragă Mariana, știu că tu te ocupai cu ajutor pentru familiile cu probleme. Eu sunt cu copilul de un an și o lună și trăim din alocația lui de 200 lei. Acum, mai am de făcut și un tratament la ochi și nu prea mă descurc. Te rog, dacă te mai ocupi cu așa ceva, mi-ar prinde bine și mie un mic ajutor pentru copil: pampers, lapte, alimente, ce se poate. Îmi cer scuze de îndrăzneală și de deranj și îți mulțumesc”, a scris tânăra în mesaj. ”Am sunat prieteni apropiați, pe doctorul Octavian Popescu, un prieten bun și pe Lavinia Grigoriu (n.r. președinte TSD Petroșani, colegă de partid cu Mariana Popa), iar fiecare a contribuit și am reușit să facem un pachet cu cele necesare de sărbători, dar și cu tot ce a cerut mama lui Gabriel, scutece, alimente, jucării, hăinuțe, etc. Acum, în Ajunul Crăciunului mai mergem cu cozonaci, portocale, cu tot ce trebuie pentru a avea o masă cum se cuvine de sărbători. Ce m-a impresionat este că în locuința modestă în care trăiesc, era o curățenie desăvârșită. Mama a fost atât de rușinată când am mers la ea, nu se aștepta să o ajutăm și a crezut că mesajul va rămâne încă o dată fără răspuns”, povestește Mariana Popa. Cei trei voluntari spun că o vor mai ajuta pe tânără și după sărbători, în funcție de posibilitățile lor și de nevoile copilașului.



« (Știre anterioară)