Ciolanul politic le face cu ochiul foştilor PDL-işti, care vor puterea în PNL Hunedoara

pdlUnii foşti membri ai PDL, acum liberali după unificarea celor două partide, dau din coate să ajungă la putere şi încearcă să profite de ancheta declanşată de procurorii anticorupţie care vizeasă lideri ai PNL Hunedoara.
 
Vicepreşedintele PNL Hunedoara, Costel Avram, însărcinat cu coordonarea grupărilor liberale din Valea Jiului este cel care a făcut dezvăluirea şi a arătat că de aceste momente încearcă să profite foşti membri PDL, convertiţi recent în liberali. „Acum suntem într-un moment în care, împreună cu PDL facem acest PNL mare şi sunt unii din fostul PDL care încearcă să prindă aripi, să emită pretenţii. Dar, eu merg pe ideea că, dacă vrei să prinzi aripi, nu trebuie să-i calci în picioare pe ceilalţi, ci trebuie să te ridici prin munca ta, prin meritele tale”, a declarat Costel Avram. În schimb, liberalii strâng rândurile şi nici chiar nemulţumiţii din partid – mai ales „vechea gardă”, care la schimbarea conducerii a făcut un pas înapoi – nu încearcă acum să revină în forţă, în fruntea PNL Hunedoara, profitând de moment. „Partidele sunt organisme vii. Unii vin, alţii pleacă. Poate să vină oricine în partid, dar să muncească şi să aducă acel plus de valoare. Dar nu sunt la ora actuală mişcări de trupe în spate, în rândul liberalilor”, a mai spus Costel Avram. Iar vechi liberali din Valea Jiului confirmă acest lucru şi spun că nu doresc să ajungă din nou în faţă, lăsând să se limpezească apele.
 
Ancheta îi afectează
 
Cercetarea DNA declanşată împotriva lui Mircea Ioan Moloţ – preşedintele CJ Hunedoara şi al PNL Huendoara, precum şi a lui Tiberiu Balint, prim – vicepreşedinte al partidului şi vice la Consiliul Judeţean a afectat imaginea partidului. Poate cel mai bine acest lucru se resimte în Valea Jiului, zona nefiind niciodată fieful liberalilor. Dar, Avram este convins că lucrurile se vor rezolva în cele din urmă. „O acţiune de genul acesta a DNA are şi urmări, în orice partid politic. Sigur, la noi se pune problema şi pentru că este vorba de preşedintele şi prim-vicepreşedintele partidului, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului  Judeţean. Urmările sunt foarte mari. Imaginea partidului are mult de suferit. Dar, noi mergem pe prezumţia de nevinovăţie, iar instanţa este cea care va da verdictul. La această oră, nu sunt membri care să vrea să plece, dar o imagine negativă asupra muncii noastre există, chiar dacă într-un timp scurt cei doi îşi vor dovedi nevinovăţia”, a explicat coordonatorul organizaţiilor PNL din Valea Jiului.