Crăciunul în care nimic nu se pierde ci totul se transformă

craciunul altfelSe spune pe bună dreptate că orizontul creativităţii este infinit.
Un exemplu deosebit despre această realitate l-au ilustrat elevii de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, care au debordat de imaginaţie şi creativitate, în cadrul unei expoziţii inedite cu obiecte de decoraţiuni şi ornamente pentru Crăciun. Aflat la a doua ediţie, “Crăciunul Altfel” este un concurs iniţiat de profesoara de design Teodora Olariu, care îşi motivează într-un mod absolut original elevii pentru a se angrena în activităţi în care magia sărbătorilor de Crăciun aprindse imaginaţia tinerilor, scoţând la lumină decoraţiuni demne de statutul de lucrări de artă. Pentru realizarea acestora, tinerii de la liceul vulcănean au folosit materiale diverse, de la hârtie, reviste, rigips, pexal, pahare, sticle, sârme, doze, umeraşe, hârtie igienică sau mănuşi chirurgicale.

“Scopul acestui proiect este acela de a trage un semnal de alarmă în privinţa tăierii excesive a brazilor, cu ocazia Crăciunului. Am încercat să demonstrăm că locul brazilor e în pădure, ei putând fi înlocuiţi, de Crăciun cu variante ecologice și estetice”, spune coordonatorul de proiect, prof. Teodora Olariu.

Evenimentul a culminat astăzi cu un vernisaj pe holurile liceului şi cu premierea celor mai bune creaţii. Aproximativ 30 de profesori ai colegiului au votat  lucrările preferate iar după numărarea voturilor, premiile au fost acordate astfel:
Cea mai originală creaţie: “bradul din mănuşi chirurgicale” confecţionat de Pavel Ionuţ, Ilie Andrei şi Mihai Vasile din clasa a XII-a A.
Cea mai ecologică creaţie: “omul de zăpadă confecţionat din pahare de unică folosinţă” de Maftei Bianca, Marţian Marta, Cazacu Anca, Streitferdt Rolland din clasa a X-a A.
Cea mai estetică creaţie: “bradul din cornete din reviste” realizat de elevii Bârsoianu Rodica, Ţuţorianu Ana-Maria, Ioniţă Mădălina, Zavragiu Alina, Postelnicu Raul (clasa a XII-a D)
Cea mai amuzantă creaţie: “omul de zăpadă confecţionat din cutii de carton îmbrăcate în hârtie igienică” realizat de elevii Preda Alexandru şi Perţa Pavel, din clasa a X-a E.
Cea mai complexă creaţie: “macheta Crăciunul altfel” realizată de elevii Babii Anca, Dodu Alina, Andone Bogdan, Nagy Darius, Ştefoi Andreea, Măciucă Alexandra, Plic Raluca din clasa a XI-a B.
Cea mai originală decoraţiune: “brăduţul din şerveţele” – Buliga Bianca (clasa a X-a A).
Cea mai ecologică decoraţiune: “brăduţul din hârtie igienică” – Lup Dora (clasa a X-a A)
Cea mai estetică decoraţiune: “brăduţşul din catalog Avon” – Stoica Alice (clasa a XII-a B).
Cea mai amuzantă decoraţiune: “omul de zăpadă dintr-o şosetă” – Matei Denisa (clasa a XII-a A).
Cea mai complexă decoraţiune: “globuri origami” – Braşoveanu Gabriel (clasa a XII-a D).

Toţi participanţii au fost recompensaţi cu diplome de participare şi cadouri simbolice, dar şi de aprecierile edililor vulcăneni prezenţi la vernisaj.