Îngrijorător. Creşte numărul şomerilor în judeţul Hunedoara

Avem mai mulţi şomeri şi cele mai multe persoane fără un loc de muncă

sunt, per total, în zona Bradului şi în localităţile din Valea Jiului, o zonă afectată în continuare de restructurarea mineritului. Iar anul viitor vine cu noi reduceri de personal în judeţul Hunedoara, îngroşând astfel numărul persoanelor fără un loc de muncă.

Potrivit datelor oficiale ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, rata şomajului în judeţul Hunedoara a crescut în noiembrie faţă de luna octombrie, atingând nivelul de 6,08 %. În cursul lunii noiembrie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de  Muncă Hunedoara au fost înregistraţi 2.502 de şomeri, dintre care 371 provin din disponibilizări de personal. La finele lunii, numărul total al şomerilor din judeţul Hunedoara era de 11.794, din care 4.138 şomeri indemnizaţi şi 7.661 şomeri neindemnizaţi.

În zona Bradului sunt cei mai mulţi şomeri, respectiv 1478, urmat de orăştie şi Petroşani cu mai mult de 13890 de şomerio. Nici Deva nu stă foarte bine la acest capitol, cu 1.371 de persoane fără loc de muncă, în timp ce Hunedoara are 1.266 de şomeri. Peste 700 de persoane sunt în căutarea unui loc de muncă şi şi în Lupeni, Vulcan şi Petrila, care, împreună, totalizează 2.151 de şomeri.

Veştile nu sunt îmbucurătoare nici pentru 2015. Complexul Energetic Hunedoara are în plan reducerea personalului din domeniul energetic cu 240 de salariaţi, dar niciunul din sectorul minier, cel puţin deocamdată.