80 de intervenţii ale Poliţiei hunedorene de Crăciun

POLITIEÎn ziua de Crăciun, aproape 250 de poliţişti hunedoreni au fost la datorie pentru ca întreaga comunitate să petreacă în condiţii de linişte şi siguranţă.

Poliţiştii au intervenit la aproape 80 de solicitări primite din partea cetăţenilor, au aplicat peste 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 8.700 de lei şi au constatat 9 infracţiuni.

De Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente cu impact asupra siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului. La data de 25 decembrie a.c., ca în fiecare zi a anului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Măsurile adoptate şi efortul poliţiştilor şi-au atins scopul – în ziua de Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

În cadrul activităţilor desfăşurate, ieri, poliţiştii au constatat 9  infracţiuni (8 de natură judiciară și o infracțiune la regimul circulaţiei rutiere. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 47 de sancţiuni, în valoare de 8.770 de lei .

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, iar pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 4 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, celelalte fiind pentru alte abateri.

Poliţiştii aflaţi în misiuni au intervenit la 85 de solicitări ale cetăţenilor, 80 dintre acestea fiind apeluri prin SNUAU 112.

Cei aproape 250 de poliţişti hunedoreni vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor.

Începând din această seară, de la ora 20.00, județul Hunedoara se va afla sub atenționare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și Având în vedere că în aceste zile, mulți români sunt în vacanță și călătoresc foarte mult, principala prioritate a polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara pentru următoarele zile este asigurarea unei circulații fluente și evitarea blocajelor, pe principalele artere rutiere – autostrăzi, drumuri naționale (care străbat județul Hunedoara) și drumuri județene.

Poliția rutieră va fi în stradă în aceste zile, pentru a oferi sprijin conducătorilor auto și pentru a lua măsurile necesare în cazul în care situația meteo impune închiderea sau restricționarea unor secțiuni de drum afectate de viscol.

În condițiile schimbării situației meteorologice, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.  Pentru siguranţa deplasării, recomandăm șoferilor să evite călătoriile pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuși circulă pe drumuri cu probleme, să respecte indicațiile agenților de circulație.

Pentru zonele care vor fi afectate de viscol și ninsoare, este obligatorie echiparea autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.



(Următoarea știre) »