E iarnă adevărată pe drumurile hunedorene

deszapezire_32734300Nu plecaţi la drum înainte de a afla cum se circulă şi luaţi-vă toate măsurile de precauţie. Sunt câteva dintre sfaturile drumarilor, care acţionează în permanenţă pe toate drumurile naţionale şi autostrăzi.

În judeţul Hunedoara ninsorile nu au cauzat, cel puţin până acum, probleme grave, însă sunt drumuri cu circulaţia îngreunată din cauza precipitaţiilor căzute. Astfel, potrivit CNADNR, pe DN7A, km 86+601-105+120, carosabilul este umed şi sunt porţiuni de zăpadă de circa 2 cm. De asemenea, pe DN66A km 16+808 – 47+000 (Lupeni – Campu lui Neag) situaţia este similară. Numai în ultimele ore reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Deva au acţionat cu 15 auto-utilaje şi au fost împrăştate 47 tone material antiderapant pe DN66, DN68, DN74 şi autostrada A1.

CNADNR SA va continua să acţioneze 24 ore pe zi, monitorizând permanent condiţiile meteorutiere de pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi. De asemenea, spun reprezentanţii CNADNR, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează în continuare pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapante (sare, nisip, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare. Şi firmele care au câştigat licitaţiile pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi sunt atent monitorizate, astfel încât să nu se producă blocaje în trafic. Pe da ltă parte, drumarii le recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile
acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.