Revelion cu gerul în case pentru mii de locuitori din Valea Jiului

termo paroseniCâteva mii de locuitori din cele trei municipii ale Văii Jiului, care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, au petrecut noaptea de Revelion şi prima zi din anul 2015 fără căldură în case. Orașele Petroșani, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului au rămas fără căldură pentru mai multe ore, după ce, pe 31 decembrie 2014,  la un cazan de producere a agentului termic de la termocentrala Paroșeni s-a produs o avarie. Autorităţile spun că situaţia a revenit la normal în cursul acestei seri, în urma remedierii defecțiunii și a reluării furnizării energiei termice în rețea.

Cei mai mulți consumatori afectați de avaria de la termocentrala Paroşeni au fost în Petroșani, unde mai sunt racordate la rețeaua de termoficare circa 2.800 de apartamente, în care trăiesc aproximativ 10.000 de persoane.

„Temperaturile scăzute au provocat o defecțiune la termocentrala Paroșeni, lucru care a determinat o problemă în furnizarea agentului termic la parametri normali. Defecțiunea a fost remediată, iar acum (joi după amiază — n.r.) în orașele Vulcan și Lupeni este asigurată căldura. La Petroșani a fost reluată furnizarea căldurii în blocurile de la intrarea în municipiu, urmând ca în câteva ore să fie asigurat agentul termic pentru toți abonații din localitate”, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Cancelariei Prefectului Hunedoara, Dan Terteci.

Acesta a explicat că între termocentrala Paroșeni și municipiul Petroșani este o distanță de 15 kilometri, ceea ce determină ca agentul termic să ajungă cu o întârziere de 11 ore de la producătorul de energie până la cel mai îndepărtat consumator.

Prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a convocat joi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, într-o formulă restrânsă, la care au participat primarii din localitățile afectate, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și directorii tehnic și general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, de care aparține termocentrala Paroșeni. În cadrul ședinței s-au identificat soluțiile cele mai potrivite pentru ca avaria să fie remediată cât mai repede.

Termocentrala Paroșeni asigură agent termic pentru orașele Petroșani, Vulcan și Lupeni. Orașele Aninoasa, Uricani și Petrila nu sunt racordate la rețeaua centralizată de termoficare.



« (Știre anterioară)