Știau că nu au voie să vândă anumite categorii de petarde, dar nu s-au putut abține. Câștigurile facile le-au făcut cu ochiul, iar acum vor răspunde penal.

Petardele ilegale le-au adus dosare penale

10888980_1563792343857918_2007391160907946576_nPolițiștii i-au găsit pe vânzătorii de petarde în piață, cu petardele în văzul lumii și le-au întocmit imediat câte un dosar penal pentru că vindeau fără drept materiale pirotehnice din categorii pentru care nu dețineau autorizație. Astfel, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, în urma activităţilor desfăşurate, au identificat un bărbat în vârstă de 49 ani, din municipiul Hunedoara, care comercializa articole pirotehnice fără drept în municipiul Hunedoara, zona Pieţei Agroalimentare. Cu ocazia controlului, asupra bărbatului au fost găsite 1.370 bucăţi petarde din categoria II.  De asemenea, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au mai identificat doi suspecți din municipiul Hunedoara, în vârstă de  46 și respectiv 31 de ani, care comercializau articole pirotehnice fără drept în municipiul Hunedoara (zona Ceangăi și Piața Agroalimentară Dunărea). Cu ocazia cercetărilor, asupra primului bărbat au fost găsite  70 bucăţi petarde din categoria III, iar asupra celuilalt au fost găsite  775 de bucăţi de petarde din categoria II.

Tot în ultima zi a anului 2014, poliţiştii au identificat un tânăr în vârstă de 28 de ani, din municipiul Orăştie, care comercializa articole pirotehnice fără drept în Orăştie, în zona Pieţei Agroalimentare. Polițiștii au ridicat de la suspect 283 bucăţi petarde şi o baterie de artificii din categoriile I şi II.  Reprezentanții IPJ Hunedoara au precizat că în toate cele patru cazuri, polițiștii au luat măsura ridicării articolelor pirotehnice în vederea expertizării și au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articolelor pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită art. 37 lit. a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.