Astăzi se pronunţă sentinţa pentru miniştrii implicaţi în privatizările strategice

icjÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât ca foştii miniştri implicaţi în dosarul privatizărilor strategice să fie judecaţi sub control judiciar încă din data de 15 noiembrie 2014 .În acest dosar sunt judecaţi fostul ministru al economiei, Codruţ Sereş  şi fostul ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Zsolt Nagy,  precum şi  Mihai Radu Donciu şi Mihai Dorinel Mucea .

Această măsură a fost luată cu scopul de a preîntâmpina plecarea acestora din ţară înainte de ultimul termen de judecată, respectiv 26 noiembrie 2014.

Aceeaşi instanţă a emis mandat de arestare internaţională pe numele lui Gabor Kerekeş, acesta părăsind ţara fără încuviinţarea magistraţilor.

În decembrie 2013, fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a fost condamnat de Înalta Curte la şase ani de închisoare cu executare în dosarul privatizărilor strategice, iar fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, la cinci ani de detenţie de asemenea cu executare.

Procurorul de şedinta a cerut, pe 17 decembrie, Instantei Supreme, pedepse orientate spre maximul prevazut de lege în acest dosar, fără individualiza pedeapsa pentru fiecare inculpat.

 

 



« (Știre anterioară)