Divizare = dezastru

DSC07152În  ultima  perioadă  s-a  tot  vehiculat  faptul  că  se  încearcă  redivizarea Complexului Energetic Hunedoara. Adică minele viabile să fie o parte, iar termocentralele  să  facă  parte  dintr-o  altă  structură  de  sine  stătătoare. Reprezentanţii minerilor spun că acest lucru ar însemna un dezastru pentru mineritul din Valea Jiului.

“Interesele celor care inca tin haturile in zona energetica determina o astfel de idée, atat Mintia cat si Paroseniul sunt proiectate sa consume carbune din Valea Jiului, deci a se baza pe carbune din import nu reprezinta cea mai buna idée. Mai sunt si cei care sunt rautaciosi si vorbesc despre divizarea Complexului cred ca vor putea retrai acele zile de bunastare in care minerilor din Valea Jiului le-au dat prêt pe carbine atat cat au considerat doar ca sa le fie bine si in momentul de fata noi suntem cei care tragem din punct de vedere economic Complexul in jos, nu este chiar asa, de divizarea Complexului nu va duce decat la inchiderea minelor dar si a termocentralelor, atat doar ca se va intampla separate”,  a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Ani  de  zile  s-a  încercat  realizara  unei  singure  societăţi  care  să  aibă încorporată atât mineritul cât şi partea energetică.

 

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »