O clădire a Episcopiei Devei şi Hunedoarei a fost inundată

Apă cât într-un bazin de dimensiuni medii. Cu asta s-au confruntat reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei, care au avut nevoie de ajutoruol pompierilor hunedoreni.

O clădire aflată în proprietatea Episcopiei devei şi Hunedoarei a fost inundată şi, pentru evacuarea apei, au intervenit echipajele de pompieri ale Detaşamentului din Deva. La sosirea echipajului, s-a constatat că sala de conferinţe aflată la subsolul clădirii era inundată pe o suprafaţă de 100 metri patraţi, nivelul apei fiind de aproximativ 40-50 de centimetri. Pentru evacuarea apei, pompierii au acţionat cu motopompa din dotare.

Pe de altă parte, echipajele de Pompieri – SMURD ale ISU Hunedoara au asistat medical, în data de 05 ianuarie, 20 de persoane. Opt dintre pacienţi au suferit contuzii sau traumatisme la nivelul membrelor superioare sau inferioare ca urmare a căderii provocată  de gheaţa de pe sol. Alţi hunedoreni au fost asistaţi de Pompierii – SMURD fiind diagnosticaţi cu insuficienţă cardiacă, sindrom febril sau etilism acut.

Carmen Cosman – Preda