Simota a contestat decizia de condamnare la doi ani de închisoare

simotaAlin Simota a atacat cu apel decizia Judecătoriei Deva prin care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Judectăroii de la Deva au pronunţat sentinţa în data de 23 decembrie, iar omul de afaceri Alin Simota a fost condamnat pentru conflict de interese, după ce ar fi câştigat aproape 50 de miliarde de lei vechi din afacerile cu statul pe vremea în care era consilier judeeţan. Simota a fost judecat pentru conflict de interese, într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie, iar sentinţa a venit după numai aproximativ o lună de la înregistrarea dosarului pe rolul instanţei de judecată. Prin aceeaşi sentinţă, Alin Simota este obligat să achite 1.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată, iar magistraţii au mai dispus interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat respectiv în interzicerea dreptului de a ocupa funcţia de administrator, director, asociat sau membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale, pe o perioadă de 10 ani. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată.

Acesta este primul dosar finalizat, însă Alin Simota mai este judecat într-un dosar de evaziune fiscală, aflat pe rolul Judecătoriei Petroşani, şi într-unul ce vizează constituirea şi coordonarea unei grupări infracționale specializată în infracțiuni cu violență. De asemenea, DIICOT îl mai cercetează într-un dosar, tot pentru evaziune fiscală.