Balint se joacă de-a alba-neagra cu demisia din Consiliul Judetean Hunedoara

balint

Consiliul județean Hunedoara continuă să fie scena unor evenimente fără precedent în istoria administrației locle din România.
Ultima ”bombă” detonată la nivelul acestei instituții vine din partea fostului lider al liberalilor din Deva, Tiberiu Balint. Potrivit unor surse din CJH, acesta și-a retras cererea de demisie depusă la registratura Consiliului Județean Hunedoara în luna decembrie, cu puțin timp înainte ca judecătorii să dispun ă plasarea sa în arest la domiciliu.
Tiberiu Balint și-a motivat la vremea respectivă decizia ca pe un necesar gest de onoare, el renunțând atât la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, cât la cea de membru al forului legislativ hunedorean.
Demisia ui Tiberiu Balint ar fi trebuit să intre în vigoare încă din data de 11 decembrie, doar că o simplă formalitate, prin care plenul Consiliului Județean Hunedoara trebuia să ia act de demisia lui Balint, nu s-a mai produs. Mai mult, deși Consiliul Județean Hunedoara trebuia să se reunească în luna decembrie în ședință ordinară, nici acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece singurul oficial cu putere de decizie în acest moment la CJH, vicepreședintele Dorin Gligor, nu a mai convocat ședința.
Cum, până la această oră, CJH nu a luat act, în mod statutar, de demisia formulată de Tiberiu Balint, aceasta nu a devenit operațională.
În aceste condiții, retragerea demisiei de către Tiberiu Balint, îl readuce pe acesta în situația de a fi vicepreședinte de drept al Consiliului județean Hunedoara, funcție pe care o va putea exercita în continuare dacă instanțele de judecată îi vor retrage mandatul de arest la domiciliu sau dacă va fi achitat în dosarul de corupție instrumentat de procurorii DNA.
Dincolo de aspectele legislative, în mod evident, decizia ui Balint mai aduce o pată pe haina și așa destul de șifonată a organizației PNL Hunedoara.(Următoarea știre) »