Discuţii cu sindicatele pentru majorarea salariilor la Apa Serv

avramDirectorul general al SC Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram, s-a întâlnit, luni, cu sindicatele, care au ridicat mai multe probleme, inclusiv problema majorărilor salariale.Conducerea societăţii caută soluţii şi recunoaşte că salariile sunt mici.

Apa Serv a încheiat anul 2014 fără datorii la stat şi sta în ondiţiile unei perioade extrem de dificile, din punct de vedere financiar, la nivel naţional. Vin însă din urmă, de pe vremea Regiei de Apă, datoriile către principalul furnizor, Administraţia Naţională Apele Române – Administraţia Bazinală de Apă Jiu Craiova, pentru care a încheiat încă din 2010 un angajament de plată, care a fost respectat. Iar legea este destul de categorică în astfel de cazuri şi nu dă posibilitatea majorărilor salariale, problemă ridicată de reprezentanţii Sindicatului Liber de la Apa Serv la întâlnirea cu directorul general al societăţii, Costel Avram. „Într-adevăr, salariile angajaţilor Apa Serv sunt foarte mici. Facem eforturi pentru a vedea dacă se pot majora, din punct de vedere legal”, a declarat directorul general al furnizorului de apă din Valea Jiului, Costel Avram.
De prtecizat că, anul trecut conducerea operatorului de apă şi canal din Valea Jiului a decis să acorde prime salariaţilor atât cu ocazia sărbătorilor de paşte, cât şi de Crăciun, la fel ca şi în anii trecuţi.