Iată ce şanse mai are Moloţ să rămână pe scaunul de preşedinte al CJ Hunedoara

MOLOTUChiar dacă judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor decide în defavoarea lui Moloţ, acesta mai are totuşi o şansă să rămână pe fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara până la finalul mandatului. Este vorba despre o cale extraordinară de atac.

După aproape un an de zile de amânări de termene, Mircea Ioan Moloţ este la un pas de a afla decizia în cazul recursului formulat împotriva unei decizii prin care a fost declarat incompatibil. Agenţia Naţionalã de Integritate a stabilit cã Mircea Ioan Molot a fost în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 – 30 ianuarie 2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, cât şi pe cea de preşedinte al Adunãrii Generale a Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitãţii administrativ-teritoriale în AGA la SC Drumuri si Poduri SA Deva. Mircea Ioan Moloţ a atacat decizia ANI, iar procesul a ajuns în faza de recurs pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar sentinţa este definitivă. Totuşi, surse juridice vorbesc despre faptul că mai există o portiţă legală, în cazul în care magistraţii ÎCCJ vor păstra decizia de incompatibilitate, respectiv o cale extraordinară de atac În cazul în care sunt îndeplimite condiţiile legale, se poate ajunge la o rejudecare a procesul pe cale extraodinară, iar sentinţa pronunţată iniţial va fi suspendată până la finalizarea noului proces.

Oricum, la ora actuală, Mircea Ioan Moloţ este suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara, ca urmare a dosarului constituit de DNA, în care este cercetat în stare de arrest la domiciliu pentru presupuse fapte de corupţie

 



(Următoarea știre) »