Termen în procesul managerului Mariana Mateescu

mateescuMedicul Mariana Mateescu (foto), fost manager al Spitalului Municipal Lupeni, este judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

După un rechizitoriu refăcut, recuzarea preşedintelui de şedinţă ori solicitarea unor contraexpertize în cauză, procesul în care Mariana Mateescu este judecată pentru că ar fi plătit fictiv servicii de avocatură, se apropie de final. La termenul de astăzi, magistraţii Judecătoriei Petroşani vor asculta pledoaria inculpatei, semn că judecarea cauzei se apropie de final.
Dosarul managerului Spitalului Municipal Lupeni se află pe rolul Judecătoriei Petroşani încă din anul 2013, iar medicul a avut mai multe solicitări, ultima dintre ele fiind aceea de schimbare a judecătorului cauzei. Mariana Mateescu a cerut recuzarea Cameliei Bîscă, dar solicitarea i-a fost respinsă. Fostul manager al spitalului, spun procurorii, ar fi folosit bani publici în interes personal. În rechizitoriul procurorilor, se arată că managerul Mariana Mateescu aproba sumele de bani pentru servicii de avocatură şi, în unele cazuri, chiar ea era cea care ridica banii. Mai mult, deşi unitatea medicală nu avea bani pentru medicamente, managerul nu ţinea cont de acest lucru şi dădea directive clare să se facă urgent plăţi către avocat. Pentru contractele de asistenţă juridică nu au existat documente care să stea la baza deconturilor, iar de multe ori sumele cerute de avocat (onorariu, plus diurnă, cazare şi transport) pentru un proces la Alba Iulia erau mai mari decât cele pentru un proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acelaşi document există declaraţii de martor, aparţinând celor care au lucrat la Serviciul economic al Spitalului Municipal Lupeni, sub mandatul Marianei Mateescu, care susţin că aceasta venea şi ridica ea însăşi banii, spunând că îi va înmâna avocatului. În perioada 2005-2009, Spitalul Municipal Lupeni a făcut plăţi către avocat în valoare de peste 200.000 de lei.

 



(Următoarea știre) »