Ridzi este decis să-şi păstreze în instanţă locul din UNPR

tibiPrimarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a anunţat că este dispus să ajungă în justiţie, dacă Parlamentul va considera că aleşii locali sau judeţeni care au migrat în baza ordonanţei semnate de Victor Ponta în toamna anului trecut trebuie să revină la vechile partide.

Ordonanţa prin care aleşilor li s-a dat dreptul timp de 45 de zile, chiar înainte de Prezidenţiale, să treacă la alte partide în timpul mandatului a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională. Decizia este acum în mâinile parlamentarilor, care trebuie să decidă ce se va întâmpla cu cei care au migrat politic. Primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, spune că legea nu poate fi aplicată retroactiv şi produce măsuri doar pentru viitor şi atât el, cât şi consilierii care au trecut la alt partid au fost de bună credinţă. În plus, mai spune Ridzi, la Petroşani situaţia este oarecum specială, pentru că aici s-a plecat doar de la PDL la UNPR, partide care în 2012 erau îna lianţă.  „În acel moment, Ordonanţa era în vigoare. Toţi primarii şi consilierii locali au fost de bună credinţă în momentul în care au ales să schimbe partidul politic. La Petroşani, în 2012 noi am candidat sub sigla USP, formată din trei partide politice PDL – UNPR şi PNŢCD. Noi am fost aleşi pe aceeaşi listă şi sigur că vom vedea ce va hotărî Parlamentul. Dar, cel puţin la Petroşani va fi o speţă care, probabil,  va fi decisă de un judecător, dacă se va pune problema să se ajungă la această fază”,a  spus primarul Petroşaniului.

Tiberiu Iacob – Ridzi spune că nu vrea să se întoarcă la PDL, partid din care a plecat în favoarea UNPR, şi că nu se schimbă cum bate vântul.