Un gest pentru o viaţă

popescuUn spectacol caritabil a avut loc  la Teatrul Dramatic ID Sîrbu din Petroşani. Acţiunea organizată de Asociaţia Salvaţi Copiii în parteneriat cu Scoala Generală IG Duca din localitate îşi doreşte să dea o şansă la viaţă.

 “Este o acţiune importantă, emoţionantă şi sperăm să fie cu rezultate bune. Acţiunea de astăzi sprijină acţiunea noastră “Un gest pentru o viaţă”. Suntem la al treilea an de activitate, cu ajutorul sponsorizărilor şi cu acţiunule frumoase pe care le-am făcut am reuşit să dotăm maternitatea din Petroşani şi secţia de nou-născuţi şi maternitatea din Hunedoara”, a declarat Valeria Popescu, coordonator Asociaţia Salvaţi Copiii Hunedoara.

În fiecare an pierdem aproximativ 1900 de nou-născuţi. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9 la 1000 de copii născuţi vii în 2012, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.