Jiul Petroşani – primul pas spre intrarea în normalitate

1jiulDupă preluarea bazei sportive de către autorităţile locale apar şi primele semne de intrare în normalitate pentru Jiul Petroşani.

Primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi,a clarificat situaţia creată în jurul echipei de fotbal din localitate şi a eliminat mitul conform căruia nu doreşte să se implice în salvarea sportului din municipiul pe care îl conduce.

Odată cu schimbarea numelui din Asociaţia Sportivă Jiul Petroşani în Clubul Sportiv Municipal Jiul Petroşani, s-a creat un moment zero de la care se poate porni pe un nou drum.

În primul rând vor fi rezolvate problemele legate de utilităţăţi prin încheierea de noi contracte cu operatorii de specialitate din oraş. Aşadar după un timp destul de îndelungat se va rezolva şi problema alimentării cu apă a stadionului.

Prin implicarea autorităţilor locale se vor asigura de la bugetul local banii necesari pentru deplasări, onorariul arbitrilor, plata costurilor de întreţinere a bazei sportive şi de asemenea va fi asigurată şi paza . O problemă care pare să nu aibă rezolvare deocamdată, după spusele primarului, Tiberiu Iacob-Ridzi, o reprezintă remuneraţia jucătorilor. Cadrul legal nu permite acest fapt, iar pentru a rezolva situaţia este nevoie de un parteneriat cu mediul privat , prin implicarea sponsorilor.

CSM Jiul Petroşani cuprinde în ansamblul său o multitudine de secţii sportive printre care atletism, karate, înot, însă de departe atenţia se îndreaptă către secţia de fotbal, acolo unde se aşteaptă o minune, ca echipa să-şi redobândească gloria de altă dată.

 

 



« (Știre anterioară)