Grupul deputaţilor PNL va depune săptămâna viitoare, în prima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată

„PSD guvernează la negru. Totul pentru PSD, nimic pentru cetățean”

parlamentGrupul deputaţilor PNL va depune săptămâna viitoare, în prima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată „PSD guvernează la negru. Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean”, îndreptată împotriva ministrului Muncii, Rovana Plumb, care de cinci luni ignoră invitația reprezentanților PNL de a se prezenta în Parlament și a da o serie de răspunsuri. Încă din septembrie 2014, parlamentarii PNL au invitat-o pe doamna ministru Rovana Plumb pentru a dezbate probleme care îi interesează pe cetăţeni şi a dezbate proiecte de legi şi ordonanţe pe care le promovează Ministerul Muncii, însă dânsa a refuzat să vorbească în Parlament.

Deputaţii Partidului Național Liberal sunt nemulţumiţi de măsurile luate de Guvern în detrimentul pieţei muncii şi în detrimentul cetăţenilor şi al categoriilor defavorizate.

Subiectul moţiunii simple pleacă de la art. 5 al OUG 86/2014 prin care Guvernul desfiinţează Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, urmând să formeze, prin comasare, un mamut, anume Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială. Prin această măsură, PSD încurajează frauda fiscală pe piața muncii și corupția în sistemul de asistență socială și transformă Inspecția Muncii și Agenția de Plăți și Inspecție Socială în anexe ale PSD cu caracter de ajutor social pentru șomerii de partid.