Rezultate deosebite pentru șahul din Valea Jiului la Concursul Național Școlar ”Elisabeta Polihroniade”

Sah Caciulata 5La Căciulata, în perioada 31 ianuarie – 7 februarie 2015 a avut loc cea de a IV-a ediție a Concursului Național Școlar de Șah ”Elisabeta Polihroniade” destinat copiilor de până la 17 ani. La acest important eveniment șahist au participat 185 de jucători de la cele mai importante cluburi de șah din țară. Competiția de șah clasic s-a desfășurat în sistem elvețian pe durata a 9 runde, 90 de minute-timp de gândire / jucător.
În paralel, mai precis marți, 3 februarie, s-a desfășurat o secțiune de șah blitz (3 minute / jucător + 2 secunde timp adițional / mutare) iar joi, 5 februarie, una de dezlegări.
Valea Jiului a fost reprezentată de sportiva Secției de Șah a C. S. Vulcan – Oana Șchiopu – care s-a impus categoric în competiția fetelor de 9 ani la șah clasic cu maximum de puncte, câștigând toate cele 9 runde.
Oana Şchiopu a fost și revelația concursului de blitz, la care s-au confruntat împreună fetele și băieții de sub 9 ani. Deși a pornit ca favorită nr. 19, la sfârșitul celor 9 runde reprezentanta Văii Jiului a ocupat, cu 7 puncte, un surprinzător loc III în clasamentul general (locul I în clasamentul fetelor) la egalitate cu locul II și la doar ½ punct de locul I. La secțiunea ”dezlegări”, sportiva de la CS Vulcan a obținut locul II.
Sah Caciulata 3Urmare a câștigării competiției fetelor de 9 ani la șah clasic, Oana Șchiopu a obținut calificarea la Campionatul Mondial Școlar care, anul acesta, se va desfășura în Thailanda și – din partea ACS ”Elisabeta Polihroniade” – contravaloarea costurilor de cazare și masă pe care le presupune prezența la acest campionat mondial.