Monica Iacob Ridzi, vinovat sau victimă?

monicaÎnalta Curte de Casaţie şi justiţie judecă astăzi cauza în care deputatul Monica Iacob Ridzi, alături de mai mulţi funcţionari ai Ministerului Tineretului şi Sportului este acuzată de comiterea unor fapte ilegale în legătură cu aşa numitul dosar „2 Mai”.

Deşi în primă instanţă a fost găsită vinovată şi chiar condamnată la pedeapsa cu închisoarea, Monica Iacob Ridzi nu a încetat să-şi susţină nevinovăţia, apreciind că potrivit tuturor explicaţiilor şi dovezilor aduse, niciunul din capetele de acuzare pe care i le impută procurorii nu sunt justificate.

În Valea Jiului, foarte mulţi dintre cei care o cunosc pe Monica Iacob Ridzi îşi exprimă convingerea că aceasta este absolut nevinovată şi că, de fapt, este doar o victimă a unor jocuri politice în vâltoarea cărora a fost, pe nedrept, angrenată la un moment dat. Credibilitatea Monicăi Iacob Ridzi în rândul locuitorilor din Valea Jiului a fost, de altfel probată cu succes, în alegerile parlamentare din 2012 cînd, deşi a fost nevoită să candideze pentru un „partid surogat”, aceasta a câştigat cu o majoritate clară un nou mandat de deputat de Valea Jiului, în ciuda problemelor din justiţie.

În tot acest timp, Monica Iacob Ridzi s-a pus, fără echivoc, la dispoziţia justiţiei, singura instanţă în faţa căreia a înţeles să se apere de acuzaţiile care i se aduc. După ani de zile, un lung şir de procese în care Monica Iacob Ridzi a fost judecată pentru suspiciunile de fraudă din dosarul „2 Mai”, se încheie astăzi, Curtea Supremă urmând să pronunţe un verdict definitiv şi irevocabil.

Dincolo de acuzaţiile din dosarul „2 mai”, Monica Iacob Ridzi a dovedit că este un parlamentar dedicat celor pe care-i reprezintă, fiind cel mai eficient parlamentar de Valea Jiului din ultimii 25 de ani. Lucru pe care, indiferent de verdictul pe care-l va pronunţa justiţia în cazul său, oamenii nu vor uita să-l aprecieze.