Tribunalul decide soarta interlopului Cristian Litera, arestat de aproape un an

OLYMPUS DIGITAL CAMERATribunalul Hunedoara va decide astazi asupra cererii pe care Cristian Litera, interlopul anchetat alături de Alin Simota într-un dosar de crimă organizată, şantaj şi infracţiuni economice, a depus-o pentru a-i fi înlocuită măsura arestului preventiv.

Cristian Litera, fostul bodyguard al afaceristului Alin Simota, a fost adus astăzi în lanţuri la Tribunalul Hunedoara, pentru a fi audiat în dosarul grupării infracţionale de crimă organizată. Litera a solicitat înlocuirea măsurii arestului preventiv. „Instanţa a amânat pentru marţi, 10 februarie, pronunţarea asupra cererii de inlocuire a măsurii arestării preventive”, a precizat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara. Cristian Litera se află în arest din luna mai a anului trecut. Pentru o scurtă perioadă di acest interval a fost trimis în arest la domiciliu, însă a încălat dispoziţiile instanţeişi a ajuns din nou în închisoare.

Cristian Litera a fost trimis în judecată alături de alţi 13 inculpaţi, printre care şi afaceristul Alin Simota, într-un dosar instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. A fost acuzat că a condus o grupare de recuperatori, care a şantajat mai mulţi oameni de afaceri. „Grupul organizat era structurat în paliere de comandă şi execuţie, specializat în şantaje, sechestrări de persoane, „bătăi la comandă” (cele 16 persoane vătămate având nevoie de 60 – 100 zile îngrijiri medicale), cămătărie, iar activităţile acestuia au fost favorizate şi de către ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara”, a informat DIICOT. Gruparea care ar fi acţionat la ordinele lui Alin Simota a fost implicată în mai multe infracţiuni de înşelăciune în dauna unor firme de asigurări, cu complicitatea unor angajaţi din sistem. Prejudiciul creat a fost de 400.000 de lei şi 100.000 de euro, în cauză fiind dispuse măsuri asiguratorii.