Fostul director al APIA Hunedoara, Marian Mihalache, condamnat PE VIAŢĂ în Irlanda pentru omor

MIHALACHEFostul şef al APIA Hunedoara, Marian Mihalache, este condamnat pe viaţă, în Irlanda, după ce şi-a ucis iubita într-o criză de gelozie.

Marian Mihalache a fost condamnat de prima instanţă la detenţie pe viaţă pentru omucidere. A contestat sentinţa, dar instanţa de apel a decis să menţină condamnarea pe viaţă. Magistraţii l-au găsit vinovat de omor pe fostul politician, acesta ucigând-o cu sânge rece pe fosta lui iubită, Loredana Pricăjan (35 de ani) într-o camera de hotel din Dublin. Mihalache a susţinut în permanenţă că femeia s-a sinucis, însă raportul medicului legist a indicat fără dubiu că femeia a fost ucisă.

Anchetatorii l-au considerat încă din primul moment pe Marian Mihalache principalul suspect în cazul uciderii în Irlanda a asistentei medicale Loredana Pricăjan, pe care încerca să o convingă să se reîntoarcă în ţară, împreună cu el, însă femeia ar fi refuzat. Chiar dacă Mihalache a negat comiterea faptei, anchetatorii au decis judecarea lui în stare de arest preventiv în baza probatoriului administrat.

În vârstă de 35 de ani, Loredana Pricăjan lucra de mai mulţi ani ca asistentă medicală într-un spital din Dublin şi ar fi avut  o relaţie cu bărbatul. Oribila crimă s-a petrecut într-un apartament închiriat la Institutul Irlandez de Management din capitale Irlandei, iar trupul femeii a fost descoperit în data de 28 ianuarie 2010, puţin după ora 7 dimineaţa, de portarul clădirii, care a fost contrariat de gălăgia din camera ocupată de cei doi. La faţa locului, organele de anchetă au găsit victima zăcând fără viaţă în pat, cu gâtul tăiat, în timp ce Marian Mihalache prezenta mai multe plăci înjunghiate ca urmare a unei tentative de suicid, dar care nu i-au pus viaţa în pericol.