8 beneficii ale sărutului

oana-cuzino-8-beneficii-ale-sarutului-300x164Pe lângă plăcerea de a fi alături de o persoană dragă, sărutul „vine la pachet” și cu câteva beneficii, deloc de neglijat. Așadar, mult spor la sărutat!

Reduce tensiunea arterială – sărutul pasional incită inima și ajută la scăderea tensiunii. De asemenea, dilatează vasele de sânge, făcând circulația mai performantă către toate organele.

Ajută la eliminarea crampelor și a durerilor de cap – dacă aveți migrene sau dureri menstruale, sărutați-vă! Prin sărutul, circulația devine mult mai eficientă, iar dilatarea vaselor ajută la reducerea durerii.

Ajută la eliminarea bacteriilor – în timpul sărutului, secretăm mai multă salivă. Aceasta ajută la curățarea mai eficientă a dinților și a limbii.

Ajută la eliberarea hormonilor – dacă ești stresat sau nu ești într-o stare emoțională bună, sărutul este soluția. În timpul acestuia, creierul secretă serotonină și dopamină, hormoni pe care îi secreți în mod normal după ce faci sport și care ajută la creșterea stării de spirit.

Arde caloriile – desigur, nu la fel de eficient ca în cazul unei sesiuni intense de sport, însă o sesiune de sărutat te ajută să arzi între 8 și 16 calorii.

Crește stima de sine – un studiu german arată că soții care sunt sărutați de soții dimineața, înainte de a pleca la muncă, sunt mult mai productivi și fac mai mulți bani în cursul zilei.

Menține tenul tânăr – un mic lifting facial, asigurat de o sesiune de săruturi. Când mușchii feței sunt angrenați în sărut, aceștia se tonifică.

Este un barometru pentru compatibilitatea sexuală – este practic un mic test, pentru a vedea dacă tu și noul partener sunteți compatibili.

sursa: oanacuzino.ro



« (Știre anterioară)