Locuinţe pentru nevoiaşii Devei, construite printr-un proiect de 12 milioane de lei

Peste 70 de apartamente şi garsoniere vor fi construite în Deva, în următoarele 12 luni, potrivit un proiect adoptat de Consiliul Local Deva. Investiţia, finanţată de la bugetul local, se va ridica la 12 milioane de lei.case modulare

Administraţia locală din Deva anunţă că va construi două blocuri de locuinţe sociale, în cartierul Grigorescu, până la mijlocul anului viitor. Proiectul a fost aprobat în ultima şedinţă a Consiliului Local Deva. Cele două blocuri modulare vor avea trei etaje plus parter, în total 72 de locuinţe, iar familiile le vor primi la cheie, după finalizarea proiectului.

„Ţinând cont de numărul mare al celor care au nevoie de o minimă locuinţă decentă, respectiv 850 de cereri înregistrate, Primăria Deva a iniţiat programul Locuinţe Sociale Modulare în zona cartier Grigorescu. Conform temei de proiectare s-a solicitat realizarea a două blocuri de locuinţe sociale cu un regimde înălţime parter şi trei etaje, cu o structură în cadre încastrate, cu stâlpi din profile metalice, grinzi metalice prinse încastrat de stâlpi, un sistem de fundaţii izolate şi o reţea de grinzi de fundare. Se vor construi apartamente cu o cameră şi două camere, în total 60 de apartamente cu o cameră şi 12 apartamente cu două camere. De asemenea, se vor face amenajări exterioare, iluminat exterior, elei pietonale şi carosabile, parcări, spaţii de joacă, platforme gospodăreşti, platforme gospodăreşti, amenajări spaţii verzi”, a informat primarul Petru Mărginean.

Valoarea estimată a lucrărilor, conform devizului general este de 11.933.651 lei cu TVA. Finanţarea proiectuluio se face din bugetul general al municipiului Deva. În viitoarele locuinţe se vor muta o parte din locatarii căminelor de nefamilişti din Deva, administrate de primărie.



(Următoarea știre) »