Gala Premiilor Exclusiv îşi desemnează astăzi laureaţii

galaCu fiecare an scurs din momentul 2001, în care am lansat proiectul Premiilor Exclusiv, constat cu bucurie şi satisfacţie că misiunea (considerată de mulţi drept una imposibilă !) de a identifica, monitoriza şi aprecia activitatea personalităţilor publice din Valea Jiului şi a celor care performează la locul lor de muncă, nu a fost una în zadar.

Primii 4 ani ai “Premiilor Exclusiv” au vizat doar acordarea unui titlul onorific de “Om al anului” celei mai vizibile personalităţi publice locale. În 2005 am dat un nou implus misiunii noastre, organizând prima “Gală a Premiilor Exclusiv” la Petroşani. Dintr-un simplu subiect editorial, proiectul nostru a devenit unul public, de evident succes. Succesul ne-a încurajat şi, an după an, demersul nostru public şi-a câştigat o frumoasă tradiţie. De câţiva ani buni, “Gala Premiilor Exclusiv” este unanim considerată drept evenimentul media nr. 1 al Văii Jiului. O astfel de carte de vizită ne onorează şi ne obligă, în acelaşi timp.

Dincolo însă de succesul ideii noastre, proiectul “Premiilor Exclusiv” este azi cu atât mai important cu cât el a reuşit să mobilizeze sute de oameni, de la primari şi funcţionari la oameni politici, de la profesori la medici, de la artişti la sportivi, de la oameni de cultură la jurnalişti ş.a.m.d. Cu toţii au înţeles că, în era comunicaţională în care trăim astăzi, satisfacţia muncii depuse în folosul comunităţii nu are valoarea cuvenită dacă nu este însoţită de vizibilitatea ei în spaţiul public. Ori, sensul proiectului “Premiile Exclusiv” este tocmai acela de a construi acea relaţie de normalitate între principalii actori ai vieţii publice locale şi
mass-media, demarat într-un moment în care aceasta era aproape definitiv compromisă.

Deseori, în comentariile şi dezbaterile legate de evenimentul organizat de Grupul nostru de presă şi chiar în cadrul Galei, am auzit expresia potrivit căreia “Echipa lui Tibi Vinţan premiază atâţia oameni de valoare, din toate domeniile, dar pe el nu-l premiază nimeni”. Trecând peste nota de compătimire, puţini sunt cei care sesizează că, de fapt, an de an, Marele Premiu este chiar al meu şi al echipei mele. Al nostru, al celor care, ca jurnalişti responsabili ce ne pretindem a fi, am dorit şi am reuşit să demonstrăm că presa este şi în Valea Jiului nu doar un necesar “câine de pază al democraţiei”, ci probabil cel mai important “vehicul de imagine”, prin care profesioniştii din toate domeniile, oamenii cu responsabilităţi şi demnităţi publice, oamenii de valoare ai comunităţii îşi pot câştiga respectul cuvenit.

Cine sunt, în 2015, aceşti oameni. Poftiţi de-i cunoaşteţi, astăzi, la a XV-a “Gală a Premiilor Exclusiv”. De la ora 12,00 la sala de marmură a Primăriei din Petroşani.