Razii de amploare în Deva. Zeci de localnici au fost aduşi la Poliţie

RAFamiliile care locuiesc în căminele sociale de pe Aleea Moţilor, o zonă rău-famată a Devei, au fost ţinta unei razii de amploare, la care au participat poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali din Deva.

De la prima oră a dimineţii, zeci de poliţişti, însoţiţi de poliţiştii locali din Deva şi de jandarmi au intrat în blocurile de locuinţe sociale de pe Aleea Moţilor, într-o razie în care au căutat infractori şi persoane care locuiesc ilegal în cele două cămine. “Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, RAZdar şi identificarea unor posibili suspecţi în cazul comiterii unor infracţiuni ori persoane care nu îşi justifică prezenţa pe raza municipiului Deva, fiind pretabile la comiterea de fapte antisociale”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Potrivit reprezentantului IPJ Hunedoara, au fost  legitimate 79 RAZEpersoane, 55 dintre acestea fiind verificate în bazele de date ale Poliţiei. De asemenea, 29 de persoane care nu aveau asupra lor documente de identitate orei erau suspecte de comiterea unor infracţiuni au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Deva, unde au fost amprentate, fotografiate şi introduse în bazele de date, în timp ce 5 persoane suspecte de comiterea unor infracţiuni de furt au fost audiate, iar 8 persoane au fost amendate. Unul dintre motivele pentru care a avut RAZIEloc razia au fost numeroasele sesizări pe care devenii le-au depus la primărie, faţă de mizeria din cartier şi de scandalurile care au avut loc în ultimele luni în căminele sociale.