Veşti proaste pentru Dorina Pleşcan. Fiul consilierei judeţene mai rămâne în arest la domiciliu

Daniel Pleşcan, Silviu Praţa şi Mihaela Ciociu au fost trimişi în judecată la Tribunalul Hunedoara, într-un dosar instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism. Astăzi, magistraţii Tribunalului Huendoara au decis menţinerea măsurii arestului la domiciliu pentru cei trei inculpaţi.

12Daniel Pleşcan, fiu al consilierei judeţene UNPR Dorina Pleşcan, şi alţi doi hunedoreni, Silviu Praţa şi Mihaela Ciociu, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi infracţiuni de proxenetism.

Astăzi, cei trei au fost înfăţişaţi Tribunalului Hunedoara, care a decis menţinerea lor în arest la domiciliu.  „Instanţa constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpaţi, măsură pe care o menţine. Respinge cererile de revocare, respectiv de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, a comunicat Tribunalul Hunedoara, la finalul şedinţei de judecată de joi.

Daniel Pleşcan (23 de ani), prietena sa şi un taximetrist sunt anchetaţi într-un dosar de crimă organizată, proxenetism şi trafic de minori. „Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie – decembrie 2014, membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare de pe Valea Jiului. O parte din banii obţinuţi din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiţi de membrii grupării.”, se arată în comunicatul emis de Poliţia Română, la momentul reţinerii celor trei.