Ginerele lui Moloţ a scăpat de arestul la domiciliu

HD1Ginerele lui Mircea ioan Moloţ, omul de afaceri Venter Robertto Patrick, a scăpat de arestul la domiciliu. Instanţa a decis cercetarea lui sub control judiciar.

Magistraţii de la Tribunalul Alba au aprobat cererea formulată de Robertto Patrick Venter privind înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Venter a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA în acelaşi dosar în care Mircea Ioan Moloţ este cercetat pentru posibile fapte de corupţie. Potrivit DNA, acesta, în calitate de administrator al SC Vivanty Industries SRL Șoimuș, ar fi săvârşit infracţiunile de complicitate la luare de mită, în formă continuată, (21 acte materiale),  complicitate la luare de mită, în formă continuată, (3 acte materiale),  spălare de bani (2 infracțiuni) şi  fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Şi omul de afaceri Emanoil Milică Pup are permisiunea de a părăsi domiciliul, după ce judecătorii de la Tribunalul Alba i-au acceptat şi lui cererea de înlocuire a arestului al domiciliu cu cea a controlului judiciar. Administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, acesta este cercetat pentru dare de mită, în formă continuată (3 acte materiale),  dare de mită, în formă continuată,  fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (3 acte materiale) şi spălare de bani, în forma complicității (2 infracțiuni).
În acelaşi dosar este cercetat şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Huendoara, Mircea Ioan Moloţ, vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, precum şi Vasile Axinte, administrator al SC Viva Construct SRL și SC Euro Cons Expert SRL.

Reamintim că, în data de 9 decembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a decis măsura arestului la domiciliu pentru  Ioan Mircea Moloţ, Tiberiu Ioan Balint, Robertto Patrick Venter, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte. Asta după ce, cu cinci zile mai devreme, Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de D.N.A.-Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a inculpaţilor  şi a dispus măsura controlului judiciar până la data de 15.02.2015.  Cei cinci sunt cercetaţi într-un dosar care vizează infracţiuni de spălare de bani, luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instrumentat de DNA.