Mihai Leu,campionul hunedorenilor, campionul românilor de pretutindeni

COPERTA-copy3-794x289Este greu să vorbești despre un campion mondial în momente în care știi că el are nevoie de o privire caldă, de o mână strânsă cu sinceritate și cu prietenie. Greutatea vine din perspectiva cunoașterii omului care este, ceea ce a reprezentat și reprezintă pentru România, de puterea pe care o are și a dovedit-o de fiecare dată ca sportiv, ca om. Mihai Leu, pentru că despre el vorbim astăzi, campionul mondial la box, pilotul de raliu, tatăl, soțul, românul este un vector de imagine pentru ceea ce înseamnă această țară în lume, pentru ceea ce înseamnă românii în lume.

Nu o să-i facem biografia acestui premiant pentru că nu am reuși să o cuprindem în întregime și ar fi nedrept să trunchiem informațiile despre el, indiferent că am face asta din cauza neștiinței noastre sau a nepriceperii. Mihai Leu, numele lui spune totul despre el. În această perioadă trece prin momente în care are nevoie și mai multă de putere. De puterea lui, de puterea noastră, pentru a arăta că viața merită și trebuie să câștige. Campionul nostru, al hunedorenilor, al românilor, se luptă pentru viața lui, are familia sa minunată aproape și vă propunem să-i fim și noi aproape, noi cei care ne-am mândrit cu victoriile lui, noi cei care am fost, indirect, încununați cu laurii lui. Este momentul, considerăm noi, să-i arătăm românului Mihai Leu că este prețios pentru noi, că toată dăruirea sa pentru a reprezenta cu cinste tricolorul românesc o prețuim și că nu facem din asta un secret.

Spunem la „Premianți fără premii” că „adevărata valoare umană este valoarea pe care o dăm vieților altora”. Credem că viața lui Mihai Leu, dedicată românilor, merită pusă în valoare de aceiași români.

Sâmbătă, ne vom vedea cu domnul Mihai Leu să-i spunem că e minunat, că suntem mândri de el și că îl susținem, că îl prețuim, că-i suntem aproape. Sâmbătă, 28 februarie 2015, ora 11.00, domnul Mihai Leu vine să îl cunoaștem. Aveți ocazia să îl priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

PREMIANȚII FĂRĂ PREMII – ediția a 55-a