Valea Jiului, încotro?

semnAleşi locali, parlamentari şi oameni de afaceri aparţinând aceluiaşi cerc de interese, bine închegat de altfel, au stăpânit ani de-a rândul banul public, menit dezvoltării Văii Jiului. Destinaţi pentru salvarea mineritului sau pentru dezvoltarea staţiunilor turistice, aceşti bani au fost împărţiţi după bunul plac, în funcţie de interese, iar efectul îl simţim astăzi când Valea Jiului este un loc trist pe harta României.

Valea Jiului, încotro? O întrebare simplă cu un răspuns la fel de simplu. Spre bine sau spre mai rău. Răspunsul îl vom afla tot de la politicieni în timpul ce va urma.

Aceste acţiuni, ale DNA şi ANI,  să fie oare „macazul” spre drumul bun al Văii Jiului?  Bineînţeles, nimeni nu doreşte răul cuiva, dar privind la faptele celor acuzaţi de corupţie, la milioanele de euro pe care le-au furat, ne întrebăm dacă lor, celor inculpaţi, le-a trecut măcar o clipă prin minte că prin faptele lor o sa avem noi de suferit? Noi, cetăţenii de rând, cei care cu încredere i-am trimis în cele mai înalte funcţii. Până la urmă faptele lor  au dovedit că acolo unde tentaţia banului există, conştiinţa nu mai are loc.

Să fie oare ANI şi DNA cele două îndreptare pentru o societate politizată? O ţară fără politicieni nu poate exista dar, poate a venit rândul noului val, al tinerilor, al celor care până acum au fost victime ale acestui sistem bolnav. Poate că, acum este timpul ca cei care au suferit să îndrepte lucrurile unui sistem ineficient.

Desigur, le mulţumim şi aleşilor care au condus Valea Jiului până acum. Prin faptele lor ne-au dovedit ce fel oameni sunt, datorită acestor instituţii, ANI şi DNA, am putut vedea cu ochii noştri de ce progresul în Valea Jiului este un neologism, încă, pentru mulţi.

Sperăm ca cei care se ştiu cu probleme de ordin penal să se retragă singuri din actvitatea publică, iar dacă nu o fac, aşteptăm cu nerăbdare continuarea spectacolului cu zornăit de „brăţări” arginti.