Întâlnire emoţionantă în centrul Devei. Campionul mondial Mihai Leu a fost premiat de hunedoreni

leuZeci de oameni au venit astăzi în Piaţa Victoriei din Deva pentru a-l întâlni pe unul dintre cei mai valoroşi sportivi din istoria României. Mihai Leu, fostul campion mondial la box, a fost „premiantul săptămânii”, în cadrul unei campanii civice care se desfăşoară în Deva, de aproape doi ani.

leu1David StoicaMihai Leu a fost astăzi invitatul campaniei civice „Premianţii fără premii”, în care sunt răsplătiţi simbolic oamenii de valoare ai judeţului Hunedoara. Fostul campion mondial la box profesionist a fost întâmpinat de zeci de hunedoreni, veniţi să-l cunoască şi să îi mulţumească personal pentru performanţele sale şi modul în care acesta s-a raportat de-alungul timpului la comunitatea din care face parte.

„Vreau să vă mulţumesc pentru acestă onoare pe care mi-aţi făcut-o şi vreau să ştiţi că, într-adevăr, orice vrei să realizezi în viaţă se poate realiza doar prin muncă şi prin foarte multă ambiţia. Câteodată încăpăţânarea este un defect, dar pentru a reuşi să faci ceva, trebuie să ai şi acest defect. Vreau să vă mai spun că din toate experienţele pe care le-am avut în viaţă sau cadourile pe care le-am primit, cel care îmi va rămâne în inimă toată viaţa este amintirea zilei în care m-am întors din Germania, după ce am devenit campion mondial la box. Atunci, cineva a pus un banner, undeva pe o stradă, un banner pe care scria Mihai, Hunedoara te iubeşte”, le-a transmis Mihai Leu, celor care au vrut să îl cunoască.

În ultimele luni, Mihai Leu a trecut prin momente dificile, în ce priveşte starea sa de sănătate. „A fost o perioadă destul de grea. Mai fac nişte tratamente. Sunt convins că o să trec cu bine peste toate, am familia şi foarte mulţi prieteni lângă mine şi cu aşa sprijin este greu să nu reueşti”, a mai spus Mihai Leu.

Hunedoreanul Mihai Leu a fost primul român care şi-a trecut numele pe lista campionilor mondiali la box profesionist. În 1997, sportivul din Hunedoara a cucerit centura mondială la categoria semi-mijlocie a versiunii World Box Organization (WBO), după ce l-a învins la capătul a 12 reprize pe panamezul Santiago Samaniego. La scurt timp după ce a obţinut cea mai importantă performanţă din cariera sa, Mihai Leu a fost nevoit să se retragă din ring, ca urmare a unei accidentări la braţ, dar apoi s-a relansat în raliuri, devenind campion naţional în 2003. În prezent, este administrator public al Hunedoarei, cetăţean de onoare al localităţii şi arbitru de box.